Bereidingswijze
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok en bak het vlees bruin en gaar.
- Wok de verse groenten mee tot deze beetgaar zijn.
- Voeg de inhoud van het zakje mix voor Nasi Goreng, 100 ml water en de eieren toe en roer het geheel 1-2 minuten goed door tot het ei gestold is.
- Vermeng het geheel met de gekookte rijst en bak dit onder voortdurend omscheppen, even goed op.
Tip
1. Vervang de kipfilet door varkensvlees.
2. Serveer met gebakken ei, atjar tjampoer, sambal, gebakken uitjes en/of seroendeng.
Variatietips:
1. Voeg i.p.v. 300 g kipfilet eens 100 g spekreepjes en 200 g kipfilet toe. Vervang de groente door 150 g doperwten, 150 g wortel en 100 g bamboescheuten.
2. Voor een vegetarische variant vervangt u het vlees door 1 courgette (in blokjes), 1 aubergine (in blokjes), 1 paksoi en 1 sweet pepper. Voeg vervolgens aan het einde 5 gesneden gemberbolletjes toe.
Oosterse keuken
Indonesië
Aantal personen
3-4 personen
Bereidingstijd
15 minuten
Benodigdheden
350 g witte rijst
300 g kipfilet (in reepjes gesneden)
400-450 g gemengde groente (bijv. wortel, ui, prei, taug?, witte kool etc.)
2 el Inproba Wok Oil of plantaardige olie
1 zakje Inproba Mix voor Nasi Goreng
2 eieren
100 ml water
