Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Wel de mihoen in ca. 3 minuten in heet water.
- Leg de velletjes bladerdeeg uit zodat deze kunnen ontdooien.
- Verhit wat olie in de wok; bak de kip gaar en voeg ook de ham toe.
- Voeg vervolgens de prei en de paprika toe.
- Tenslotte voegt u de taugé, de ketjap en gewelde en uitgelekte mihoen toe.
- Roerbak dit kort op een hoge temperatuur. Snijd evt. de Mihoen een paar keer door; hierdoor gaat het mengen beter.
- Verdeel het mengsel vervolgens over de velletjes bladerdeeg (giet evt. overtollige vocht af, anders worden de loempia’s klef); laat 2 cm aan de zijkanten leeg. Smeer de randen in met wat water om ze goed op elkaar te houden. Vouw ze dicht en leg ze met de vouwkant naar beneden op een licht met water bevochtigde bakplaat. Prik met een vork wat gaatjes in de loempia’s.
- Voor een pittig en knapperig resultaat smeert u de bovenkant van de loempia’s in met een heel dun laagje Loempia Sauce of Chilli Sauce (of wat eigeel).
- Bak de loempia's gedurende ca. 20 minuten op een temperatuur van 200°C.
- Serveer de loempia’s met het restant van de saus.
Tip
Voor een extra lekkere saus mengt u nog 1 el gembersiroop en 1 tl (evt. gesneden) koriander door de Loempia Sauce of Chilli Sauce.
Oosterse keuken
Thailand
Aantal personen
10 stuks
Bereidingstijd
40 minuten
Benodigdheden
50 g mihoen
10 plakken bladerdeeg
Inproba Wok Oil
100 g kip, in hele fijne reepjes
50 g hamreempjes
50 g prei, in fijne reepjes
1/2 rode paprika, heel klein gesneden
50 g taug?
2 el Inproba Ketjap Manis
200 ml Inproba Loempia Sauce of Inproba Chilli Sauce 50% minder suiker