Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Loempia's


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Wel de mihoen in ca. 3 minuten in heet water.
  3. Leg de velletjes bladerdeeg uit zodat deze kunnen ontdooien.
  4. Verhit wat olie in de wok; bak de kip gaar en voeg ook de ham toe.
  5. Voeg vervolgens de prei en de paprika toe.
  6. Tenslotte voegt u de taugé, de ketjap en gewelde en uitgelekte mihoen toe.
  7. Roerbak dit kort op een hoge temperatuur. Snijd evt. de Mihoen een paar keer door; hierdoor gaat het mengen beter.
  8. Verdeel het mengsel vervolgens over de velletjes bladerdeeg (giet evt. overtollige vocht af, anders worden de loempia’s klef); laat 2 cm aan de zijkanten leeg. Smeer de randen in met wat water om ze goed op elkaar te houden. Vouw ze dicht en leg ze met de vouwkant naar beneden op een licht met water bevochtigde bakplaat. Prik met een vork wat gaatjes in de loempia’s. 
  9. Voor een pittig en knapperig resultaat smeert u de bovenkant van de loempia’s in met een heel dun laagje Loempia Sauce of Chilli Sauce (of wat eigeel).
  10. Bak de loempia's gedurende ca. 20 minuten op een temperatuur van  200°C.
  11. Serveer de loempia’s met het restant van de saus.

Tip

Voor een extra lekkere saus mengt u nog 1 el gembersiroop en 1 tl (evt. gesneden) koriander door de Loempia Sauce of Chilli Sauce.

Print dit recept

Recepten overzicht

Oosterse keuken

Thailand

Aantal personen

10 stuks

Bereidingstijd

40 minuten

Benodigdheden

50 g mihoen
10 plakken bladerdeeg
Inproba Wok Oil
100 g kip, in hele fijne reepjes
50 g hamreempjes
50 g prei, in fijne reepjes
1/2 rode paprika, heel klein gesneden
50 g taugť
2 el Inproba Ketjap Manis
200 ml Inproba Loempia Sauce of Inproba Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube Instagram