Bereidingswijze
- Spoel de mais af met koud water in een vergiet, laat goed uitlekken.
- Bak de ui en knoflook aan in de olie.
- Voeg de selderij en mais toe, en roerbak dit gedurende 3 minuten.
- Voeg vervolgens de koriander, komijn, sambal, ketjap en de nasimix toe; roer dit goed door.
- Zet het vuur uit en roer de eieren en de bloem (met een houten lepel) er egaal door. Als het mengsel wat te vloeibaar blijft, gebruik dan wat extra bloem.
- Verhit een laagje van 1,5 cm olie in een pan en verhit dit tot ca. 160 graden Celsius.
- Schep steeds 1 el maismengsel in de pan en druk deze iets plat, bak de koekjes goudbruin aan beide zijden.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met Inproba Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker.
Tip
Lekker als onderdeel van de borreltafel.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
1 blikje mais (300 g)
1 rode ui gesnipperd
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
3 el zonnebloemolie en voldoende om in te bakken
40 g selderijblad, fijngesneden)
enkele takjes verse koriander, fijngesneden
1 tl komijnpoeder
2 tl Inproba Sambal Oelek
2 tl Inproba Ketjap Manis
1/3 zakje Inproba Mix voor Nasi Goreng
60 g bloem
2 eieren
Inproba Chilli Sauce 50% minder suiker