Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Indische maiskoekjes


Bereidingswijze

  1. Spoel de mais af met koud water in een vergiet, laat goed uitlekken.
  2. Bak de ui en knoflook aan in de olie.
  3. Voeg de selderij en mais toe, en roerbak dit gedurende 3 minuten.
  4. Voeg vervolgens de koriander, komijn, sambal, ketjap en de nasimix toe; roer dit goed door.
  5. Zet het vuur uit en roer de eieren en de bloem (met een houten lepel) er egaal door. Als het mengsel wat te vloeibaar blijft, gebruik dan wat extra bloem.
  6. Verhit een laagje van 1,5 cm olie in een pan en verhit dit tot ca. 160 graden Celsius.
  7. Schep steeds 1 el maismengsel in de pan en druk deze iets plat, bak de koekjes goudbruin aan beide zijden.
  8. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met Inproba Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker.

Tip

Lekker als onderdeel van de borreltafel.

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

1 blikje mais (300 g)
1 rode ui gesnipperd
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
3 el zonnebloemolie en voldoende om in te bakken
40 g selderijblad, fijngesneden)
enkele takjes verse koriander, fijngesneden
1 tl komijnpoeder
2 tl Inproba Sambal Oelek
2 tl Inproba Ketjap Manis
1/3 zakje Inproba Mix voor Nasi Goreng
60 g bloem
2 eieren
Inproba Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube