Bereidingswijze
- Schil en halveer de wortelen en kook ze 4 minuten. Maak een marinade van de Sweet Chilli sauce, Ketjap Manis, 1 el Sambal Oelek, 1 el Soja sauce en 2 el wokolie. Laat de wortelen ongeveer 20 minuten marineren.
- Snij de boerenkool zo fijn mogelijk in reepjes of koop voorgesneden. Snipper de ui en zet ondertussen de aardappels op in ruim water.
- Verhit de rest van de wokolie in de wok en voeg de ui en de boerenkool toe en wok deze beetgaar. Doe de spekjes erbij.
- Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een vork in te prikken. Giet vervolgens de aardappelen af.
- Grill de wortelen mooi bruin in een hete grillpan. Bewaar de marinade om het geheel later iets smeuïger te maken.
- Stamp de aardappels en voeg de boerenkool toe. Meng dit goed samen met de mosterd, nootmuskaat en de rest van de Soja sauce en Sambal Oelek. Als de stamppot iets smeuïger moet zijn, voeg dan een beetje van de marinade toe.
- Garneer de stamppot op vier borden en leg hier de gegrilde wortelen op. Garneer eventueel met een beetje extra Sweet Chilli saus.
Aantal personen
4
Bereidingstijd
40 minuten
Benodigdheden
2 stuks middelgrote wortelen
2 el Inproba Sweet Chilli sauce
2 el Inproba Ketjap Manis
4 el Inproba Wok Oil (2 el voor de marinade)
2 el Inproba Sambal Oelek (1 el voor de marinade)
2 el Inproba Soja Sauce (1 el voor de marinade)
600 gr boerenkool
1 uit (gesnipperd)
400 gr aardappelen
100 gr (vega) spekjes
1 tl nootmuskaat
1 el mosterd
Zout naar smaak