Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Pittige boerenkool stamppot met gegrilde wortel - klassieker met een moderne twist


Bereidingswijze

  1. Schil en halveer de wortelen en kook ze 4 minuten. Maak een marinade van de Sweet Chilli sauce, Ketjap Manis, 1 el Sambal Oelek, 1 el Soja sauce en 2 el wokolie. Laat de wortelen ongeveer 20 minuten marineren.
  2. Snij de boerenkool zo fijn mogelijk in reepjes of koop voorgesneden. Snipper de ui en zet ondertussen de aardappels op in ruim water.
  3. Verhit de rest van de wokolie in de wok en voeg de ui en de boerenkool toe en wok deze beetgaar. Doe de spekjes erbij.
  4. Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een vork in te prikken. Giet vervolgens de aardappelen af.
  5. Grill de wortelen mooi bruin in een hete grillpan. Bewaar de marinade om het geheel later iets smeuïger te maken.
  6. Stamp de aardappels en voeg de boerenkool toe. Meng dit goed samen met de mosterd, nootmuskaat en de rest van de Soja sauce en Sambal Oelek. Als de stamppot iets smeuïger moet zijn, voeg dan een beetje van de marinade toe.
  7. Garneer de stamppot op vier borden en leg hier de gegrilde wortelen op. Garneer eventueel met een beetje extra Sweet Chilli saus.

Deel dit recept via:

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4

Bereidingstijd

40 minuten

Benodigdheden

2 stuks middelgrote wortelen
2 el Inproba Sweet Chilli sauce
2 el Inproba Ketjap Manis
4 el Inproba Wok Oil (2 el voor de marinade)
2 el Inproba Sambal Oelek (1 el voor de marinade)
2 el Inproba Soja Sauce (1 el voor de marinade)
600 gr boerenkool
1 uit (gesnipperd)
400 gr aardappelen
100 gr (vega) spekjes
1 tl nootmuskaat
1 el mosterd
Zout naar smaak

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram