Bereidingswijze
- Doe het gehakt in een kom.
- Kook de rijst gaar in 10 á 12 minuten.
- Voeg de paprika, tomaat, ui, ananas, kerrie, paneermeel, ei, 50 gram van de rijst en 50 ml Chilli Sauce bij het gehakt. Voeg naar smaak peper en zout toe. Meng dit tot een een egaal mengsel.
- Maak hiervan balletjes van ongeveer 30 gram.
- Bak deze bruin in de wokolie en voeg daarna de rest van de Chilli Sauce toe. Laat dit onder een gesloten deksel ca. 25 minuten sudderen.
- Garneer de gehaktballetjes met vers gesneden koriander. Serveer de rest van de rijst ernaast.
- Eet smakelijk!
Tip
Heerlijk met naanbrood, dal (een Indiaas recept) en sperziebonen.
Oosterse keuken
India
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
40 minuten
Benodigdheden
400 g half om half gehakt
400 g Pandan rijst
1 halve paprika (in kleine stukjes gesneden)
1 blik gepelde tomaten (50 g, in stukjes)
1 ui (gesnipperd)
100 g ananas (in stukjes)
1 tl kerrie masala
3 el paneermeel
1 ei
peper/zout
250 ml Inproba Chilli Sauce extra hot
3 el Inproba Wok Oil
6 blaadjes koriander (vers/gesneden)
