Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roerbak de kip en de ui bruin in de olie in een wokpan.
- Voeg de sereh, sambal, lente ui, prei, knoflook en de paprika toe; bak dit al roerende even goed aan.
- Blus af met de bouillon, sojasauce, kokosmelk en het citroensap; breng het geheel aan de kook.
- Bind het geheel met het aardappelzetmeel (opgelost in enkele el koud water), voeg naar smaak nog zout of peper toe.
- Knip vlak voor het serveren nog wat verse koriander over het gerecht en strooi de cashewnoten er over.
- Serveer rijst en saus apart.
Eet smakelijk!
Tip
Wilt u wat variatie in het gerecht? Voeg dan wat peultjes en sugar snaps toe. Vervang eventueel de rode paprika door een sweet pepper.
Oosterse keuken
Thailand
Aantal personen
3-4 personen
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
300-400 g pandanrijst
400 g kipfilet (in blokjes)
1 grote ui (fijngesnipperd)
3 el Inproba Wok Oil
1/2 tl of 1 stengel vers (in 3 stukken gesneden) Sereh
2 tl Inproba Sambal Oelek
3 lente uitjes (in ringen)
1 prei (in ringen)
3 tl Inproba Gehakte Knoflook of 3 teentjes (fijngesneden)
2 rode paprika's (in stukjes)
300 ml kipbouillon (2 blokjes opgelost in water)
2 el Inproba Soja Sauce
100 ml Inproba Romige Kokosmelk
1 el citroensap
2 el aardappelzetmeel
Zout/peper
handvol verse koriander
100 g cashewnoten