Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Marineer het vlees gedurende 15 min. in een mengsel van wokolie, 2 el van de Ketjap Manis en gemberpoeder
- Meng intussen de overige 2 el van de Ketjap Manis, tomatenpuree, ketchup, gembersiroop, ananassap, chillisaus en het water, breng dit aan de kook en bind het licht met de maïzena. Laat het nog ca. 5 min. sudderen.
- Bak het vlees (zonder vet) in een pan met anti-aanbaklaag mooi bruin en krokant in ca. 5 minuten.
- Laat het vlees daarna gedurende 10 minuten nagaren in de oven.
- Neem het vlees uit de oven, snijd het in reepjes van een halve cm.
- Giet de saus hierover en garneer het geheel met de gebakken uitjes.
Serveer bij dit gerecht zoetzure komkommer.
Tip
Tip 1: serveer bij dit gerecht Basmati rijst of bami.
Tip 2: neem in plaats van de atjar tjampoer eens wat roerbakgroente, zoals taug?, paksoi, peultjes en champignons (eerst even op hoog vuur wokken).
Oosterse keuken
Indonesië
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
45 minuten
Benodigdheden
4 varkensfiletlapjes van ca. 100 g
3 el Inproba Wok Oil
4 el Inproba Ketjap Manis of Inproba Ketjap Manis 30% minder suiker
0,5 tl gemberpoeder
blikje 140 g tomatenpuree
4 el tomatenketchup
4 el gembersiroop
100 ml Ananassap
4 el (of meer indien het iets pittiger mag zijn) Inproba Sweet Chilli Sauce
200 ml water
Ca. 3 el maizena, opgelost in enkele el koud water
Inproba Gebakken Uitjes, ter garnering