Bereidingswijze
- Meng het rundergehakt met het ei, paneermeel, ui, saté saus- en saté marinademix, gebakken uitjes en peper en zout.
- Vorm kleine balletjes van ± 40 gram en druk deze plat tot deze een hoogte hebben van ± 2 cm.
- Maak ondertussen het beslag door het ei, bier, zout en bloem tot een gladde massa te mengen. Laat dit vervolgens ± 15 minuten rusten onder een doek.
- Haal de balletjes door het beslag en bak ze in de olie mooi goudbruin en gaar.
Tip
Serveer bij deze tapas bijv. de Inproba Sat? Saus of Chilli Sauce.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
40 minuten
Benodigdheden
400 g rundergehakt
1 ei
20 g paneermeel
1 ui, gesnipperd
1 zakje Inproba Pinda Sat?saus Mix
1 zakje Inproba Sat? Marinade Mix
20 g Inproba Gebakken Uitjes
peper en zout (naar smaak)
2 dl Inproba Wok Oil
Voor het beslag:
1 ei
1 dl bier
50 g patentbloem
snufje zout