Bereidingswijze
- Meng de bloem met het zout en water (kokendheet) en kneed dit tot een glad deeg.
- Dek het deeg af en laat dit ca. 25 minuten staan.
- Meng intussen alle overige ingrediënten (op de 2 el bloem na).
- Kneed het deeg na de wachttijd gedurende 3 minuten voordat u het in ca. 30 gelijke stukjes verdeelt. Het is de bedoeling dat elk stukje wordt uitgerold tot een cirkel met een diameter van ca. 6 cm. U kunt ook 1 grote plak maken en daar met bijv. een borrelglas rondjes uitsteken.
- Leg steeds een beetje van het mengsel op een deegrondje en strijk de vulling uit. Vouw de randen dicht; om te voorkomen dat deze weer open gaan kunt u de randen insmeren met de bloem vermengd met water.
- Vervolgens stoomt u de pasteitjes gaar in ca. 20 minuten, in een stoompan.
Tip
Extra lekker zijn deze pasteitjes indien u er Inproba Chilisaus Mild of Inproba Sweet & Sour Sauce bij serveert!
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
1 uur en 15 minuten
Benodigdheden
225 g bloem
mespunt zout
2 dl water
175 g gehakt (half om half)
50 g champignons (heel fijn gesnipperd)
50 g gemengde groente, bijv. soepgroenten (heel fijn gesnipperd)
0,5 tl bruine suiker
2 tl Inproba Japanese Soja Sauce
0,5 tl zwarte peper
1 middel groot ei
2 el bieslook (fijngehakt)
zout
1 el olie
1,5 tl maizena
2 el bloem (vermengd met water)
Inproba Chilli Sauce Mild of Inproba Sweet & Sour Sauce
Overige benodigdheden: een stoompan
