Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pan en voeg hier al roerend de bloem aan toe, tot het egaal gemengd is. Laat dit mengsel op een zacht pitje ca. 5 minuten garen tot het iets gaat glimmen; let op dat het niet aanbrandt.
- Voeg al roerend langzaam de afgekoelde bouillon, de kerriepoeder, de inhoud van het zakje bami goreng en de sambal oelek toe.
- Roer het geheel goed door tot een gladde ragout en laat het nog ca. 5 minuten op een zacht pitje nagaren en vervolgens iets afkoelen.
- Kook intussen 10 eieren hard, in 6 à 7 minuten (ligt aan de grootte van de eieren) en pel ze.
- Verdeel de ragout in 10 porties en vorm met de hand om elk ei een laagje ragout. Haal elke bal vervolgens door het paneermeel, het losgeklopte ei en nogmaals door het paneermeel.
- Frituur de eierballen vervolgens in de olie op ca. 180 graden gedurende 6 minuten (of pan op het gas).
- Verwarm de satésaus en serveer deze erbij.
Tip
Bestrooi de satesaus met Inproba Gebakken Uitjes.
Aantal personen
10 personen
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
120 g margarine/boter
200 g tarwebloem
500 ml kippenbouillon (van een tablet), afgekoeld
1 el kerriepoeder (masala)
1 zakje Inproba mix voor Bami Goreng
2 tl Inproba Sambal Oelek
12 eieren (waarvan 2 losgeklopt in een schaaltje)
250 g paneermeel
2 ltr zonnebloemolie (of andere olie) om te frituren
1 bakje Inproba Sat? Saus