Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Eerlijke ingredienten

Puur natuur
Natuurlijk voldoet Inproba aan alle strenge wettelijke eisen die er zijn voor de ingrediënten van onze producten. Maar dat vinden wij niet genoeg. We willen dat onze producten zo veel mogelijk ‘puur natuur’ zijn. Dus beperken we kunstmatige toevoegingen waar we kunnen. 

Daarnaast willen we als Nederlands bedrijf met Eerlijk Oosterse waarden duidelijk zijn over wat er in onze producten zit. Dit vinden we erg belangrijk. Tegenover de consument en tegenover onszelf.

Met betrekking tot eerlijke ingrediënten en kunstmatige toevoegingen hebben wij het volgende bereikt:

Zo min mogelijk zout en suiker
Wij zijn een voedselproducent van kant en klare producten. Dit houdt in dat wij onze producten houdbaar moeten maken, anders bederven ze. Dit doen wij bijvoorbeeld door gebruik te maken van pasteurisatie en sterilisatie. Soms betekent het dat we, anders dan bij een vers product, nog “iets” moeten toevoegen om de houdbaarheid van een product te garanderen. Dit kan bijvoorbeeld zout, suiker of een voedingszuur zijn. Zout en suiker zijn tegenwoordig hete hangijzers in onze maatschappij. En terecht: overmatig gebruik van deze stoffen kan aantoonbare gezondheidsrisico’s opleveren. Wij zien er op toe dat hiervan altijd zo weinig mogelijk toegevoegd wordt en dat wij voor de meest bewuste opties kiezen, maar voor smaak en houdbaarheid kunnen wij (nog) niet helemaal zonder. Ook zijn wij voortdurend op zoek naar mogelijkheden om zout en suiker in onze recepten te beperken of te vervangen door andere natuurlijke alternatieven. Dat vinden wij zelf heel erg belangrijk.

Met betrekking tot zout en suiker hebben wij in de afgelopen tweeënhalf jaar de volgende substantiële wijzigingen doorgevoerd in de recepten van onze meest populaire producten:

  • Van Sweet Chili saus hebben wij een variant ontwikkeld met 50% minder suiker ten opzichte van onze gewone chilisaus. Deze bevat ook nog eens 15% minder zout dan de gewone! De kenmerkende zoete smaak blijft behouden door gebruik van stevia, een natuurlijke zoetstof. Dit product is “gekozen product van het jaar 2019” binnen onze categorie geworden, iets waar wij erg trots op zijn!
  • De nasi en bami groente- & kruidenmixen en de saté marinademix: alle drie deze droge mixen bevatten nu ruim 30% minder zout dan voorheen.
  • De (droge) mix voor pinda-satésaus: 25% minder zout en 40% minder suiker
  • Satésaus kant en klaar: ruim 50% minder zout en 35% minder suiker
  • Thai curry: de green curry heeft 30% minder zout en 25% minder suiker, de red curry 22% minder suiker (vanaf oktober in de winkel
  • Oestersaus: 25% minder suiker

Inspelen op ontwikkelingen voedselindustrie en gezondheidstrends
Eerlijk oosters betekent voor ons een zo puur mogelijke smaak.
Wij spelen daarbij zo goed en zo snel mogelijk in op de ontwikkelingen binnen de voedselindustrie en de wetenschap. Als voedselproducent buigen wij zo flexibel mogelijk mee met de nieuwste inzichten op gezondheidsgebied binnen de wettelijke en technische kaders die wij hebben.

Wilt u meer weten? Klik op een van onderstaande onderwerpen voor meer info

 

Ook duurzame verpakkingen

12-11-2020

Niet alleen de grondstof voor onze sambals en chilisauzen is duurzamer geworden, maar ook de verpakking! Per 1 oktober zijn wij namelijk overgestapt naar 100% gerecyclede PET verpakkingen (r-PET)....

Lees verder

Het verhaal achter onze duurzame sambals en chilisauzen

12-11-2020

Wilt u weten waar onze duurzame sambals en chilisauzen vandaan komen? Bekijk dan ons filmpje waarin wij u meenemen naar Thailand en laten zien wat de Rainforest Alliance certificering nu precies inhou...

Lees verder
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Gegrilde OriŽntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Balinese Satť Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Roergebakken Thaise Kipfilet
20 minuten, 4 personen
Tokio Style Teriyaki
Ī 40 minuten, 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Roulleaux van kip ŗ la Bogor
120 minuten (incl. 60 minuten afkoelen), 4 personen
Honey Pops
20 minuten (+30 minuten marineren), 4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Japanse Teriyaki
15 minuten, 2 - 3 personen
Gehaktrolletjes in pikante tomatensaus
60 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Stamppot Paksoi
35 minuten, 4 personen
Balinese Rundersmoor
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Varkenshaas in Sauce Aigre Doux
30 minuten, 4 personen
Babi Ketjap
30 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Biefstukreepjes met Groente
30 minuten (+ 90 tot 120 minuten marineertijd), 4 personen
Bami Goreng (met boemboe)
15 minuten, 3 - 4 personen
Chinese Sweet & Sour
15 minuten, 2 - 3 personen
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Babi Pangang
45 minuten, 4 personen
Stamppot Snijbonen Java
40 minuten, 4 personen
Sajoer Groente
15 minuten, 3 - 4 personen
Ovenschotel zuurkool
65 minuten (incl. 30 minuten oven), 4 personen
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen
Oosterse spruitjes
Ī 25 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Gado Gado
60 minuten, 4 personen
Prei met Romige Kokosmelk
25 minuten, 4 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Oosterse stamppot andijvie
Ī 35 minuten, 4 personen
Tahoe Sajoer
45 minuten, 4 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
OriŽntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Loempia's
40 minuten, 10 stuks
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Satť Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Sabayon Frappť de Coco
30 minuten, 6 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Kokos - Limoenijsje
5 minuten (invriezen ca. 4 uur), 4 stuks
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Choco-kokos Fondue
15 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Facebook YouTube