Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Eerlijke ingrediënten

Puur natuur
Natuurlijk voldoet Inproba aan alle strenge wettelijke eisen die er zijn voor de ingrediënten van onze producten. Maar dat vinden wij niet genoeg. We willen dat onze producten zo veel mogelijk ‘puur natuur’ zijn. Dus beperken we kunstmatige toevoegingen waar we kunnen. 

Daarnaast willen we als Nederlands bedrijf met Eerlijk Oosterse waarden duidelijk zijn over wat er in onze producten zit. Dit vinden we erg belangrijk. Tegenover de consument en tegenover onszelf.

Met betrekking tot eerlijke ingrediënten en kunstmatige toevoegingen hebben wij het volgende bereikt:

  • 100% van de door ons gebruikte chilipepers voor al onze sambals en chilisauzen wordt ingekocht van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Hier worden gewassen geteeld en verwerkt met respect voor mens, plant, dier en hun natuurlijke omgeving.
  • We zijn volledig afgestapt van kunstmatige smaakversterkers, inclusief mononatriumglutamaat (ook bekend onder E621 / MSG / ve-tsin).
  • We onderscheiden ons door een aantal 100% natuurlijke producten: Nasi Goreng, Bami Goreng, Ketjap Manis, Ketjap AsinSojasaus, Gebakken Uitjes, Mango Chutney, Cassave kroepoek en Seroendeng.
  • We voegen geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen & conserveringsmiddelen toe aan: Wokolie, Gehakte Knoflook, Vissaus, Oester SausSaté Marinade Mix en Pinda Satésaus Mix, Thai Red Curry en Thai Green Curry.
  • Binnen Inproba maken wij geen gebruik van genetisch gemodificeerde producten.
  • Wij gebruiken alleen duurzame palmolie van Rountable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerde leveranciers en proberen dit tot een minium te beperken. Lees hier over ons palmoliebeleid.
  • Bij Inproba serveren wij onze werknemers en gasten 100% biologische én Fair Trade koffie en thee. De cacao is UTZ gecertificeerd.
  • Binnen Inproba gebruiken wij alleen grondstoffen waar scharreleieren voor gebruikt zijn.

Zo min mogelijk zout en suiker

Alle producten die wij vers bereiden, worden afgevuld in potjes, flessen en zakjes.  Deze producten moeten dan wel houdbaar worden gemaakt, anders bederven ze snel. Dit doen wij bijvoorbeeld door gebruik te maken van pasteurisatie en sterilisatie. Soms betekent het dat we, anders dan bij een vers product, iets moeten toevoegen om de houdbaarheid van een product te garanderen. Dit kan bijvoorbeeld zout, suiker of een voedingszuur zijn. Zout en suiker zijn tegenwoordig hete hangijzers in onze maatschappij. En terecht: overmatig gebruik van deze stoffen kan aantoonbare gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Wij zien er op toe dat hiervan altijd zo min mogelijk toegevoegd wordt en dat wij voor de meest bewuste opties kiezen, maar voor smaak en houdbaarheid kunnen wij (nog) niet helemaal zonder. Ook zijn wij voortdurend op zoek naar mogelijkheden om zout en suiker in onze recepten te beperken of te vervangen door andere natuurlijke alternatieven. Dat vinden wij zelf heel erg belangrijk.

Met betrekking tot zout en suiker hebben wij in de afgelopen drie jaar de volgende substantiële wijzigingen doorgevoerd in de recepten van onze meest populaire producten:

Inspelen op ontwikkelingen voedselindustrie en gezondheidstrends
Eerlijk oosters betekent voor ons een zo puur mogelijke smaak.
Wij spelen daarbij zo goed en zo snel mogelijk in op de ontwikkelingen binnen de voedselindustrie en de wetenschap. Als voedselproducent buigen wij zo flexibel mogelijk mee met de nieuwste inzichten op gezondheidsgebied binnen de wettelijke en technische kaders die wij hebben.

Wilt u meer weten? Klik op een van onderstaande onderwerpen voor meer info

 

Overname Inproba

07-01-2025

NEDERLANDSE INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ VE PARTNERS NEEMT INPROBA OVER Het sinds de oprichting in Baarn gevestigde familiebedrijf Inproba heeft met investeringsmaatschappij VE Partners overeenstemming...

Lees verder

Natuurlijke smaak voorop: minder zout en suiker, meer innovatie

06-01-2025

Bij Inproba maken we verse producten die lang houdbaar zijn dankzij moderne technieken zoals pasteurisatie en sterilisatie. Hoewel deze processen soms toevoegingen zoals zout, suiker of voedingszuren...

Lees verder
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Tom Ka Kai
35 minuten, 4 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Retro Romanoff dessert met pit
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Cassave Nacho snack
10 minuten, 3-4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Saté Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Indische Nasi Burger
30 minuten, 4 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Babi Pangang
45 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Oosterse spruitjes
25 minuten, 4 personen
Varkenshaas in Sauce Aigre Doux
30 minuten, 4 personen
Stamppot Paksoi
35 minuten, 4 personen
Gegrilde Oriëntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Oosters pitabroodje
20 minuten, 2 personen
Honey Pops
20 minuten (+30 minuten marineren), 4 personen
Oosterse Kip Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Balinese Saté Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Kantonese Wokschotel
? 20 minuten, 4 personen
Sticky BBQ chicken
? 20 minuten, 4 personen
Kip Teriyaki Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Loaded fries met Thaise Curry
15 minuten, 2 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Oosterse gepofte aardappel
+30 minuten, 2 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 2 personen
Vega Yakitori met groenten loempia's
35 minuten, 2-3 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram