Bereidingswijze
- Leg de Tilapia filets naast elkaar op een schaal.
- Meng de peper met knoflook, komijn en zout tot een pasta. Voeg hier de curry pasta aan toe.
- Verdeel dit mengsel over de visfilet en laat dit 1 uur intrekken.
- Voeg gemberwortel (poeder), basmati rijst, blanke rozijnen, kruidnagelen, kaneelstokje, kurkuma, boter en de kokosmelk toe aan een pan met water voor het koken van de rijst.
- Breng het water aan de kook en voeg de rijst toe.
- Kook de rijst in ca. 10 min. gaar en giet daarna af.
- Laat de rijst ca. 10 min. onder gesloten deksel nagaren.
- Verhit de olie in de pan en bak de Tilapia 2 á 3 min. aan elke kant.
- Leg de rijst op een bord.
- Leg hierop de Tilapia filet.
- Garneer met de koriander.
Tip
Serveer dit gerecht met een frisse komkommersalade.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
40 minuten
Benodigdheden
4 stukken Tilapia filet 150 g
0,5 Spaanse peper (fijngesneden)
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
1 tl komijn (gemalen)
0,5 tl zout
2 tl Inproba Thaise Groene Curry
1 tl gemberwortel (poeder)
250 g basmati rijst
4 el blanke rozijnen
4 kruidnagelen
1 kaneelstokje
1 tl kurkuma
40 g boter
100 ml Inproba Romige kokosmelk
2 el zonnebloemolie
4 blaadjes verse koriander (fijngesneden) of vier takjes dille