Bereidingswijze
- Bak het broodje af zoals aangeven op de verpakking.
- Snijd alle groenten.
- Meng 0,3 dl azijn met ½ el suiker en roer dit glad. Doe hier de komkommer in en laat ongeveer 15 minuten intrekken.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Meng daarna de gembersiroop, de rest van de azijn en suiker, de ketjap, kerriepoeder ,olie, kruiden, tapiocameel en knoflook tot een gladde massa en breng het aan de kook. Laat het geheel daarna afkoelen.
- Giet de afgekoelde marinade over de kip en de ui en meng dit goed door elkaar. Doe alles in een ingevette ovenschaal en bak dit in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
- Doe de ijsbergsla op het broodje samen met de kip, ui en komkommer.
- Garneer het broodje met de bosuitjes.
Tip
Ook lekker met pittige chutney
Aantal personen
1
Bereidingstijd
45 minuten
Benodigdheden
1 broodje (pistoletje)
Kwart ui (gesneden in halve ringen)
0,5 dl natuurazijn
1 el suiker
Kwart komkommer (gesneden in dunne plakjes)
0,5 el gembersiroop
0,5 el Inproba Ketjap Manis
0,5 el kerriepoeder
1 el zonnebloemolie
1 tl chilipoeder
1 tl zout
2 tl paprikapoeder
1 el tapiocameel
3 tl Inproba Gehakte Knoflook
25 g ijsbergsla in dunne reepjes
80 g kipreepjes
Halve bosui (gesneden in ringen)