Bereidingswijze
- Kook de sperziebonen ongeveer 3 minuten in kokend water.
- Schep de sperziebonen uit het water en spoel ze koud af. Laat het goed uitlekken.
- Kook de spinazie 1 minuut in kokend water en voeg de laatste 15 seconden de taugé toe. Giet de pan af en dep de spinazie en taugé droog met keukenpapier.
- Doe alles in een grote kom samen met de kokos en meng het geheel goed.
- Maak een dressing van de trassie, laos, knoflook, sambal, limoensap, gembersiroop, kaffir limoenblad, suiker, zout, waterkers en de olie. Meng het geheel goed.
- Meng de groenten met de dressing en garneer met de gebakken uitjes.
Tip
Heel lekker als lunch of als maaltijdsalade.
Oosterse keuken
Indonesië
Aantal personen
2 personen
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
150 g sperziebonen (gesneden in stukjes van 3 cm)
250 g spinazie
100 g taug?
3 el kokosschaafsel
1 tl trassie
2 laos (fijn gesneden)
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
2 tl Inproba Sambal Oelek
2 el limoensap
1 el gember siroop
1 tl kaffir limoenblad
2 tl suiker
Zout naar smaak
75 g waterkers (gesneden)
2 el zonnebloemolie
2 el Inproba Gebakken Uitjes