Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Pittige Indonesische salade met limoen sesam dressing


Bereidingswijze

  1. Kook de sperziebonen ongeveer 3 minuten in kokend water.
  2. Schep de sperziebonen uit het water en spoel ze koud af. Laat het goed uitlekken.
  3. Kook de spinazie 1 minuut in kokend water en voeg de laatste 15 seconden de taugé toe. Giet de pan af en dep de spinazie en taugé droog met keukenpapier.
  4. Doe alles in een grote kom samen met de kokos en meng het geheel goed.
  5. Maak een dressing van de trassie, laos, knoflook, sambal, limoensap, gembersiroop, kaffir limoenblad, suiker, zout, waterkers en de olie. Meng het geheel goed.
  6. Meng de groenten met de dressing en garneer met de gebakken uitjes.

Tip

Heel lekker als lunch of als maaltijdsalade.

Deel dit recept via:

Print dit recept

Recepten overzicht

Oosterse keuken

Indonesië

Aantal personen

2 personen

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

150 g sperziebonen (gesneden in stukjes van 3 cm)
250 g spinazie
100 g taug?
3 el kokosschaafsel
1 tl trassie
2 laos (fijn gesneden)
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
2 tl Inproba Sambal Oelek
2 el limoensap
1 el gember siroop
1 tl kaffir limoenblad
2 tl suiker
Zout naar smaak
75 g waterkers (gesneden)
2 el zonnebloemolie
2 el Inproba Gebakken Uitjes

Eet smakelijk namens Inproba!

Benodigde Inproba producten:

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram