Bereidingswijze
- Snijd de pompoen in stukjes en verwijder de pitten.
- Bak de ui en de knoflook kort aan in de olie.
- Voeg daarna de kerrie- en komijnpoeder, komijn, chilisaus en chilipeper toe en roer goed door.
- Voeg de pompoen, wortel en prei toe, samen met de bouillon en bijna alle kokosmelk.
- Breng aan de kook en laat minimaal 30 minuten koken tot de pompoen lekker zacht is.
- Bak intussen de spekreepjes krokant zonder vet.
- Pureer de soep met een staafmixer, serveer met een scheutje kokosmelk en de spekjes.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
50 minuten
Benodigdheden
1 kleine pompoen (ca. 1kg)
3 el olijfolie
1 kleine ui gesnipperd
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
2 tl kerriepoeder
1/2 tl komijnpoeder
100 ml Inproba Chilli Sauce 50% minder suiker
1/2 chilipeper fijngesneden
150 g winterwortel
1 prei in ringetjes gesneden
1 ltr groentebouillon
200 ml kokosmelk
200 g spekreepjes (of knoflookcroutons voor een vega-versie)