Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Oosterse pompoensoep


Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen in stukjes en verwijder de pitten.
  2. Bak de ui en de knoflook kort aan in de olie.
  3. Voeg daarna de kerrie- en komijnpoeder, komijn, chilisaus en chilipeper toe en roer goed door.
  4. Voeg de pompoen, wortel en prei toe, samen met de bouillon en bijna alle kokosmelk.
  5. Breng aan de kook en laat minimaal 30 minuten koken tot de pompoen lekker zacht is.
  6. Bak intussen de spekreepjes krokant zonder vet.
  7. Pureer de soep met een staafmixer, serveer met een scheutje kokosmelk en de spekjes.
     

Ga naar alle recepten van de 'Winterse borreltafel'.

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

50 minuten

Benodigdheden

1 kleine pompoen (ca. 1kg)
3 el olijfolie
1 kleine ui gesnipperd
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
2 tl kerriepoeder
1/2 tl komijnpoeder
100 ml Inproba Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker
1/2 chilipeper fijngesneden
150 g winterwortel
1 prei in ringetjes gesneden
1 ltr groentebouillon
200 ml kokosmelk
200 g spekreepjes (of knoflookcroutons voor een vega-versie)

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube Instagram