Bereidingswijze
- Dep het vlees droog en snijd deze in reepjes van circa ½ cm dik en 3-4 cm lang.
- Meng het vlees met een derde van de aangemaakte maïzena.
- In een pan of wok 3 el olie verhitten. Vlees al omscheppend op een hoog vuur kort aanbraden, daarna uit de pan nemen.
- Nog eens 3 el olie in pan of wok schenken. Lente uitjes, knoflook en gember op een hoog vuur kort roerbakken tot het mengsel kruidig geurt.
- Cashewnoten toevoegen en circa 1 minuut mee bakken.
- Vlees, soja- en oestersaus aan de inhoud van de pan toevoegen en samen verhitten. De rest van het maïzenapapje toevoegen en het mengsel nog even aan de kook brengen.
- Schep het geheel op een serveerschaal en druppel de sesamolie eroverheen.
Tip
Lekker met bijv. mihoen en peultjes.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
500 g malse biefstuk
3 tl maizena (met 3 el koud water aangemaakt)
6 el Inproba Wok Oil
4 lente uitjes (in stukjes van 2-3 cm gesneden)
4 tl Inproba Gehakte Knoflook
2 dunne plakjes verse gemberwortel (geschild en fijngehakt)
50 g cashewnoten
2 el Inproba Soja Sauce
4 el Inproba Oester Saus
2 tl sesamolie