Bereidingswijze
- Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Wel de inhoud van het zakje Bami Goreng gedurende 10 minuten in 100ml kookendheet water.
- Roerbak de kipfilet, spek en ham in de hete olie
- Voeg knoflook, ketjap en sambal toe. Voeg vervolgens ook de kool, prei en selderij toe. Schep dit voortdurend om tot de groente beetgaar is.
- Voeg de gewelde Bami Goreng mixtoe en fruit dit kort mee.
- Voeg dan ook de mie en de garnalen toe. Goed omscheppen tot alles door en door warm is.
- Snijd de mie eventueel nog enige malen door zodat het mengen makkelijker gaat, voeg eventueel naar smaak nog wat ketjap toe.
- Schep de bami op een schaal en garneer met komkommerschijfjes. Ook omeletreepjes passen hier uitstekend bij.
Tip
Garneer de Bami met gebakken uitjes.
Heeft U te scherp gegeten: neem wat kroepoek of suiker!
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
40 minuten
Benodigdheden
250 g Chinese Mie
1 zakje Inproba mix voor Bami Goreng
100 g kipfilet (klein gesneden)
50 g ontbijtspek (in blokjes)
50 g ham (in blokjes)
1 el olie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 el Inproba Ketjap Manis of Inproba Ketjap Manis 30% minder suiker
1 el Inproba Sambal Oelek
200 g Chinese kool (klein gesneden)
200 g prei (in reepjes)
5 takjes selderij (klein gesneden)
100 g kleine garnalen
100 g Inproba Gebakken Uitjes
⅓ komkommer (in schijfjes)