Bereidingswijze
- Breng het water aan de kook met de bouillonblokjes. Voeg daarna de kokosmelk toe en verhit weer.
- Maak de gember schoon en rasp hem daarna. Snij de sereh in de lengte doormidden en kneus hem. Voeg dit dan samen met de gehakte knoflook, kaffir limoenblad, vissaus en de groen currypasta toe aan de soep. Breng weer aan de kook en blijf ondertussen goed roeren.
- Bak ondertussen de ui samen met de kip goudbruin in de wokolie. Voeg deze toe aan de soep samen met de bleekselderij. Breng de soep weer aan de kook.
- Als laatste de rode peper en de bosui toevoegen en verwijder de sereh.
- Schep de soep in mooie komen en garneer met het korianderblad.
Tip
Vervang de kip door grote garnalen.
Oosterse keuken
Thailand
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
35 minuten
Benodigdheden
500 ml water
2 bouillonblokjes (kip)
500 ml kokosmelk
2 tl gember
1 stengel sereh
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
4 blaadjes kaffir limoenblad
2 el Inproba Vis Saus
1 zakje (74 gr) Inproba Thaise Groene Curry paste
1 ui (gesnipperd)
300 gr kipreepjes
3 el Inproba Wok Oil
100 gr bleekselderij (ongeveer 4 strengen)
1 rode peper (heel fijn gesneden)
4 stuks bosui (in ringetjes)
8 blaadjes korianderblad (vers)
