Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Bereid intussen de kip op de volgende wijze; rol de stukjes kip door de bloem. Bak de kip vervolgens gaar in de reeds goed verhitte olie in ca. 5 minuten, bij voorkeur in een wok.
- Giet het grootste deel van de olie weg voordat u de Sambal Oelek en knoflook toevoegt aan de kip; bak dit nog ca. 1 minuut mee.
- Voeg de lente uitjes, tomaten en paprika toe.
- Voeg na enkele minuten roerbakken de Soja Sauce en de Chilli Sauce toe. Voeg de cashewnoten helemaal op het laatst toe.
Serveer de kip in het midden van een bord; schep de rijst daaromheen
Tip
Serveer dit gerecht met frisse roerbakgroente.
Oosterse keuken
Thailand
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
35 minuten
Benodigdheden
400 g pandan rijst
400 g kipfilet (klein gesneden)
50 g bloem
200 ml Inproba Wok Oil
1 tl Inproba Sambal Oelek
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
9 lente uitjes (in reepjes)
4 tomaten (in stukjes)
2 rode paprika's (in stukjes)
1 el Inproba Soja Sauce of Inproba Ketjap Asin
200 ml Inproba Sweet Chilli Sauce
50 g cashewnoten
