Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Veelgestelde vragen

Onze website staat boordevol informatie. De aan ons meest gestelde vragen hebben wij voor u hier nog even op een rij gezet.

  1. Ik heb een vraag, opmerking of klacht, waar kan ik terecht?
  2. Is er een overzicht van de supermarkten die Inproba producten verkopen?
  3. Levert Inproba ook aan particulieren? Kan ik een grotere bestelling rechtstreeks bij Inproba doen?
  4. Kan ik jullie producten online kopen?
  5. Wat zijn E-nummers en bevatten de producten van Inproba deze ook?
  6. Wat is E621 en wordt dit gebruikt in Inproba producten?
  7. Wat is gistextract en is dit hetzelfde als E621?
  8. Hoe zit het met het zoutgehalte van Inproba producten?
  9. Waarom hebben wij voor Stevia gekozen in onze nieuwe chilisaus?
  10. Ik ben allergisch voor een bepaald ingrediënt. Welke producten zijn hier vrij van?
  11. Heeft Inproba ook glutenvrije producten?
  12. Welke Inproba producten zijn vegetarisch?
  13. Gebruikt Inproba duurzame palmolie?
  14. Doet Inproba ook aan sponsoring?
  15. Staat uw vraag er niet bij?

 

  1. Ik heb een vraag, opmerking of klacht, waar kan ik terecht?
    Voor vragen en opmerkingen kunt u contact met ons opnemen via het e-mailadres consumentenservice@inproba.nl of telefoonnummer 035-5429922. Heeft u een klacht over één van onze producten dan kunt u hier een formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
     
  2. Is er een overzicht van de supermarkten die Inproba producten verkopen?
    Het Inproba assortiment kan per supermarkt verschillen. Wanneer u een product mist in uw supermarkt, kunt u daarom het beste hiernaar informeren bij de desbetreffende servicebalie of bedrijfsleider. Wellicht kunnen zij u verder helpen of het product voor u bestellen.
     
  3. Levert Inproba ook aan particulieren? Kan ik een grotere bestelling rechtstreeks bij Inproba doen?
    Helaas beschikken wij niet over de mogelijkheden om rechtstreeks aan particulieren of aan kleine bedrijven te leveren. Wij kunnen u wel helpen aan een verkooppunt bij u in de buurt. Hiervoor kunt een e-mail sturen aan consumentenservice@inproba.nl.
     
  4. Kan ik jullie producten online kopen?
    Er zijn verschillende online winkels die producten van Inproba verkopen binnen Nederland en sommige van deze winkels versturen onze producten zelfs naar het buitenland. Het betreft hier zelfstandige bedrijven. Via onze eigen website is het niet mogelijk om producten online te bestellen.
     
  5. Wat zijn E-nummers en bevatten de producten van Inproba deze ook?
    E-nummers, of toevoegingen, zijn stoffen die voedingsmiddelen verbeteren. Voorbeelden van toevoegingen zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. Veilige toevoegingen krijgen van de overheid een E-nummer. Het is een garantie dat de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) de stoffen gecontroleerd heeft en veilig vindt. Een toevoeging krijgt pas een E-nummer als zeker is dat je er niet te veel van binnenkrijgt. In de wet staat in welke producten een toevoeging gebruikt mag worden en hoeveel er maximaal aan producten mag worden toegevoegd (bron: Het Voedingscentrum). Bij Inproba streven wij er naar zoveel mogelijk E-nummers te vervangen door natuurlijke ingrediënten. Indien dit niet mogelijk is (bv. omdat we anders de houdbaarheid niet kunnen garanderen) dan maken wij alleen gebruik van de goedgekeurde E-nummers.

    Terug naar overzicht FAQ
     
  6. Wat is E621 en wordt dit gebruikt in Inproba producten?
    E-nummer 621 is het nummer van mononatriumglutamaat, ook wel bekend als MSG of ve-tsin. U kunt ve-tsin bij de supermarkt vinden in het kruidenschap. Het is een bekend ingrediënt in de Aziatische en met name Chinese keuken. Het wordt gebruikt om de natuurlijke, hartige smaak van gerechten te versterken. Natriumglutamaat is het natriumzout van glutaminezuur, een aminozuur dat van nature aanwezig is in alle eiwitten. E621 wordt gebruikt als natuur identieke smaakversterker. Natriumglutamaat kan gewonnen worden uit plantaardig eiwit of door fermentatie gemaakt worden. Hierdoor is het geschikt voor alle geloofsovertuigingen en diëten.
    Wanneer mononatriumglutamaat aanwezig is in een product, moet dit altijd vermeld worden bij de ingrediënten op de verpakking, als stofnaam of als E-nummer. E621 heeft door de jaren heen een slechte reputatie opgebouwd. Het wordt o.a. geassocieerd met het “Chinese Restaurant Syndroom”, waarbij men lijdt aan onder meer hartkloppingen en duizeligheid na het eten van Chinees eten. Hoewel dit soort effecten keer op keer ontkracht zijn met wetenschappelijk onderzoek blijven veel mensen dit E-nummer wantrouwen. Alle producten van Inproba zijn inmiddels vrij van de toevoeging E621. Hiermee komen wij tegemoet aan de wens van de consument.
     
  7. Wat is gistextract en is dit hetzelfde als E621? 
    Gistextract is een volledig natuurlijk product dat wordt gebruikt in de voedingsmiddelindustrie om een hartige of bouillonsmaak aan voeding te geven. Dit gistextract wordt vaak ingezet als vervanger voor smaakversterker E621, ook wel mononatriumglutamaat of MSG genoemd. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat gistextract een andere benaming is voor E621.
    Gistextract wordt bijvoorbeeld ook door veel producenten van biologische producten en andere producten uit de natuurvoedingswinkel gebruikt. De wijze waarop gistextract smaak toevoegt aan een product is te vergelijken met hoe kruiden gebruikt worden. Gistextract wordt gemaakt van gist, dat iedere consument kent vanwege zijn rol in het maken van brood, bier en wijn. Gistextract bevat natuurlijk glutamaat. Dit verwijst naar een aminozuur dat voorkomt in veel verse producten, zoals tomaten, bonen en champignons.
    Zelfs het menselijk lichaam produceert glutamaat; het is te vinden in speeksel en borstvoeding. Gistextract bevat gemiddeld 5% natuurlijk glutamaat. 
    Als wij (of welke voedselproducent dan ook) mononatriumglutamaat zouden gebruiken, dan zijn wij wettelijk verplicht dit te vermelden op het etiket, namelijk als smaakversterker E621. Het is dus verboden om E621 te gebruiken en vervolgens gistextract op het etiket te zetten. Bij Inproba streven wij er naar om zoveel mogelijk van onze producten te vrijwaren van kunstmatige toevoegingen. Hiermee spelen we ook in op de vraag van de consument.
     
  8. Hoe zit het met het zoutgehalte van Inproba producten?
    Het is algemeen bekend dat het voor iedereen beter is om minder zout te eten. Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om niet meer dan 6 gram zout per dag te consumeren. Inproba vindt het belangrijk een bijdrage te leveren aan de algemeen gewenste reductie van zoutinname. Van een flink aantal van onze producten hebben we het zoutgehalte daarom al naar beneden aangepast en wij zullen deze lijn in de toekomst gaan voortzetten.
     
  9. Waarom hebben wij voor Stevia gekozen in onze nieuwe chilisaus?
    Suikerreductie in kant en klare voedingsmiddelen krijgt momenteel veel maatschappelijke aandacht. En terecht: bij een bewustere leefstijl hoort een eetwijze waarbij niet te veel suiker wordt gegeten. Dit is de reden waarom wij op zoek zijn gegaan naar een alternatief voor suiker in onze chilisaus. Onze wens was om een natuurlijke en plantaardige zoetstof te vinden. Na onderzoek zijn wij uitgekomen bij Stevia, ook wel Honingkruid genoemd. Uit de bladeren van deze plant wordt zoetstof geïsoleerd.

    Wanneer Stevia gebruikt wordt in de voedingsmiddelenindustrie dan wordt dit gedeclareerd als steviolglycosiden. Dit is het mengsel van zoetstoffen dat gewonnen wordt uit de Stevia plant. Sinds 2011 is dit opgenomen in de Europese lijst van voedingsadditieven, met E-nummer E960. Stevia bevat geen calorieën.

    Stevia is veel zoeter dan suiker. Toch kun je niet alleen Stevia gebruiken in voedingsmiddelen, omdat het ook een wat bittere nasmaak kan hebben. Dit is de reden waarom in onze saus de Stevia gecombineerd is met suiker. Maar dus wel de helft minder suiker dan onze reguliere chilisaus en vergelijkbare chilisauzen van andere merken. Met dit resultaat zijn wij heel erg blij. Het is namelijk ons doel om onze producten zo verantwoord en zo lekker mogelijk te maken.

    Terug naar overzicht FAQ

  10. Ik ben allergisch voor een bepaald ingrediënt. Welke producten zijn hier vrij van?
    Allergenen zijn meestal eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken. Allergenen kunnen aanwezig zijn in bepaalde ingrediënten. De Europese Unie heeft bepaald dat de ingrediënten die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken op het etiket vermeld moeten staan. Het gaat hierbij om de volgende, volgens de wet verplicht te vermelden, allergenen: glutenbevattende granen (zoals tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut), ei, vis, pinda, noten (zoals amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten), soja, melk (inclusief lactose), schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine. 
    Wanneer één van de bovenstaande allergenen als ingrediënt gebruikt wordt in een product, staat dit dik gedrukt in de ingrediëntendeclaratie op de verpakking. Zo kunt u altijd zelf zien of het product stoffen bevat waar u allergisch voor bent.
     
  11. Heeft Inproba ook glutenvrije producten?

    Ja, onze Inproba Ketjap Manis is volledig glutenvrij en voorzien van het officiële NCV* keurmerk. Daarnaast hebben wij nog veel meer producten in ons assortiment die geen glutenhoudende granen bevatten zoals Cassave kroepoek en Sweet Chilli Sauce).
    Alle informatie over allergenen vindt u terug op de verpakking of op de productpagina op onze site. Onder het kopje ingrediënten van het betreffende product is door middel van onderstaande symbolen aangegeven of dit product glutenvrij is. U vindt het overzicht van Inproba producten hier.

    *Nederlandse Coeliakie Vereniging

  12. Welke Inproba producten zijn vegetarisch?
    Informatie of een product vegetarisch of vegan is vindt u terug op de productpagina op onze stie. Onder het kopje ingrediënten van het betreffende product is door middel van onderstaande symbolen aangegeven of dit product vegetarisch of vegan is. U vindt het overzicht van Inproba prodcuten hier.

     
  13. Gebruikt Inproba duurzame palmolie?
    Inproba gebruikt alleen duurzaam gecertificeerde palmolie. Bij duurzame palmolieproductie wordt het milieu gespaard en krijgen arbeiders en boeren meer geld voor hun werk en oogst.
     
  14. Doet Inproba ook aan sponsoring?
    Inproba sponsort een groot aantal kleine, voornamelijk lokale initiatieven. Zie ook onze sponsorpagina. Ook zijn wij in 2015 een samenwerking aangegaan met ICFON. Deze stichting zet zich in op het gebied van ontwikkelingshulp in Nepal. Meer informatie hierover vindt u hier.
     
  15. Staat uw vraag er niet bij?
    Neem dan gerust contact met ons op via consumentenservice@inproba.nl of 035-5429922

    Terug naar overzicht FAQ

Inproba deelt geheimen van glutenvrije ketjap in boeiende podcast met NCV

05-12-2023

De Nederlandse Coeliaki Vereniging (NCV) heeft onlangs contact met ons opgenomen om deel te nemen aan een boeiende podcast, en natuurlijk hebben we met plezier ingestemd. In de afgelopen week brachten...

Lees verder

Wij zijn genomineerd voor de Gezonde Innovatie Award

09-10-2023

Onze Sweet Chilli saus 50% minder suiker is genomineerd voor de Gezonde Innovatie Award 2023-2024! Deze prijs erkent producten en initiatieven die de bevordering van een gezonder eetpatroon onder...

Lees verder
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Tom Ka Kai
35 minuten, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Retro Romanoff dessert met pit
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Stamppot Paksoi
35 minuten, 4 personen
Oosters Kerst Gehaktbrood (Meatloaf)
20 minuten (+40 minuten oventijd), 4 personen
Balinese Rundersmoor
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Bami Goreng
40 minuten, 4 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Gevulde courgette uit de oven
30 minuten, 2 personen
Rundvlees met Oestersaus
25 minuten, 4 personen
Islamitische Curry
15 minuten (+1,5 u kooktijd), 4 personen
Indiase gehaktballetjes
40 minuten, 4 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Saté Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Poke Bowl Zalm
35 minuten, 2 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Kip Teriyaki Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Balinese sandwich
20 minuten, 2 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Tokio Style Teriyaki
ca. 40 minuten, 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Pittige Thaise Kippensoep
25 minuten, 4 personen
Sticky BBQ chicken
? 20 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Poke Bowl Kip
30 minuten, 2 personen
Oosterse tapas
10 minuten, 2 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Oosterse gepofte aardappel
+30 minuten, 2 personen
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 2 personen
Vega Yakitori met groenten loempia's
35 minuten, 2-3 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram