Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Kook de aardappelblokjes in ca. 10-15 min., in weinig water nét gaar.
- Kneed intussen het gehakt goed door, met 1 gesnipperde ui, het ei, de ketjap, het zakje Bami Goreng en de paneermeel; draai er balletjes van ongeveer 75 gram van.
- Snijd (bijv. met een dunschiller) lange repen (ca. 2 mm dik) van de courgette, en rol hierin steeds een balletje gehakt; zet vast met een cocktailprikker.
- Bak de gehaktrolletjes in 3 el van de olie even bruin aan.
- Neem ze uit de pan en leg ze even apart. Voeg de rest van de wokolie toe en bak de andere ui, de champignons, rode peper en de afgegoten aardappelblokjes bruin aan.
- Voeg ook de tomatenblokjes, 2 dl water en de kruiden (basilicum, koriander, knoflook, tijm en rozemarijn) toe; laat ca. 5 min. sudderen.
- Doe de saus in een ovenschaal en leg hierin de rolletjes, goed bedekt met saus; verwarm dit nog ca. 30 minuten in de oven.
Tip
Dit gerecht is erg lekker met rijst!
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
60 minuten (incl. 30 minuten oventijd)
Benodigdheden
400 g aardappels (geschild en in blokjes gesneden)
500 g rundergehakt
2 uien (gesnipperd)
1 ei
2 el Inproba Ketjap Manis of Inproba Ketjap Manis 30% minder suiker
1 zakje Inproba Mix voor Bami Goreng
2 el paneermeel
1 courgette (geschild)
6 el Inproba Wok Oil
100 g champignons (in plakjes)
1 rode peper (of iets minder naar smaak)
2 blikken tomatenblokjes
2 dl water
ca. 10 blaadjes verse basilicum (fijngesneden)
ca. 10 blaadjes verse koriander (fijngesneden)
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
1 tl tijm (gedroogd)
1 tl rozemarijn (gedroogd)
