Bereidingswijze
- Kook de aardappels gaar, met zout naar smaak, in ca. 25 minuten.
- Doe in een andere pan de zuurkool, met 1 el kerriepoeder. Giet water bij de zuurkool totdat deze net onderstaat. Laat dit voor ca. 20 minuten op een zacht pitje pruttelen.
- Voeg de rest van de kerriepoeder, ketjap, sambal, knoflookpasta, peper en zout naar smaak, ei en de helft van het paneermeel toe bij het gehakt. Meng dit goed door elkaar en rul dit bruin.
- Bak de spekjes en ui bruin in een koekenpan.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Doe dit ook met de zuurkool.
- Stamp de aardappels tot een puree. Voeg vervolgens de zuurkool, appel, boter, spek en ui toe en roer dit goed door elkaar. Breng dit op smaak met zout en peper.
- Doe vervolgens de helft van de zuurkoolstamppot in de ovenschaal, verdeel dit gelijkmatig. Verdeel daarna het gehakt eroverheen. Verdeel hierop de banaan en rookworst.
- Verdeel als laatste de overgebleven zuurkoolstamppot eroverheen en bestrooi dit met paneermeel en kaas.
- Zet de schaal 30 minuten in de oven, tot er een mooi krokant korstje ontstaat!
Eet smakelijk!
Tip
Serveer dit eventueel met een lekkere jus.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
65 minuten (incl. 30 minuten oven)
Benodigdheden
1 kg aardappels (geschild)
500 g zuurkool
2 el kerriepoeder
500 g rundergehakt
1 el Inproba Ketjap Manis
1 tl Inproba Sambal Oelek
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
Peper/zout
1 ei
15 g paneermeel
200 g ontbijtspek (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
1 appel (in blokjes)
70 g roomboter
2 bananen (in schijfjes)
250 g rookworst (in schijfjes)
30 g geraspte belegen kaas