Bereidingswijze
- In geval van vers fruit: Snijd al het fruit in ongeveer gelijke stukken.
In geval van vriesvers fruit: Laat het fruit ontdooien. - Meng al het fruit en halveer in twee gelijke porties.
- Meng de ene helft van het fruit in een kom met de helft van de chilisaus (50 ml), sambal en 1 eetlepel suiker.
- Doe de yoghurt samen met de andere helft van het fruit, de resterende chilisaus (50 ml), de kokosmelk en 1 eetlepel suiker in een blender. Meng dit op een lage stand tot het een saus is.
- Serveer het dessert in mooie glazen. Verdeel hiervoor het fruitmengsel over de glazen en schenk vervolgens de saus eroverheen.
Tip
Serveer met een bolletje citroen- of sorbet ijs, schep deze op het fruitmengsel en schenk dan de saus erover.
Aantal personen
4-6 personen
Bereidingstijd
15 minuten
Benodigdheden
250 g (vriesvers) Zomerfruit (o.a. aardbeien, framboos, blauwe bes, etc.)
250 g (vriesvers) Tropische vruchten (o.a. ananas, mango, meloen, etc.)
1 grote peer
2 el suiker
100 ml Inproba Chilli Sauce 50% minder suiker
1 tl Inproba Sambal Oelek
75 ml romige kokosmelk
250 ml Boeren bosvruchtenyoghurt