Bereidingswijze
- Breng het water aan de kook met de bouillon blokjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit hier de ui, gember en bleekselderij in. Voeg daarna ook de knoflook en de curry toe.
- Voeg bovenstaande toe aan de bouillon samen met de kaffir limoenblaadjes.
- Laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg daarna de kokosmelk en de vissaus toe aan de bouillon en laat het geheel nog 5 minuten koken.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Neem 2 grote soepkommen en vul deze met de lente ui en rode peper.
- Schep de soep in de kom en garneer het geheel met korianderblad.
Oosterse keuken
Thailand
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
500 ml water
2 bouillon blokjes (kip of groente)
2 el Inproba Wok Oil
1 ui (gesnipperd)
1 tl gember (fijn gesneden)
100 g bleekselderij (gesneden in blokjes)
1 tl Inproba Gehakte Knoflook
3 el Inproba Thaise Groene Curry
2 blaadjes kaffir limoenblad
500 ml romige kokosmelk
2 el Inproba Vis Saus
3 lente uien (gesneden ringetjes)
1 rode peper (gesneden in kleine ringen)
8 blaadjes verse koriander (fijn gesneden)