Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Rainforest Alliance gecertificeerd

Inproba maakt de lekkerste oosterse producten voor de beste prijs. Daarbij vinden wij het heel belangrijk dat deze zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd. Zo ook onze sambals en chilisauzen. 100% van de door ons gebruikte chilipepers wordt ingekocht van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Hier worden gewassen geteeld en verwerkt met respect voor mens, plant, dier en hun natuurlijke omgeving. Het Rainforest Alliance Certified™ keurmerk, oftewel het beeldmerk met de ‘kikker’, staat hiervoor symbool en is terug te vinden op al onze sambal- en chilisausverpakkingen (per 01-10-'20).

Bekijk hier ons Rainforest Alliance filmpje waarin we u o.a. meenemen naar Thailand!

Het Rainforest Alliance keurmerk is een topkeurmerk en het meest veelomvattende keurmerk voor producten (o.a. koffie, thee, bananen en vele andere gewassen en specerijen) uit gebieden met een kwetsbare natuur, waarbij zowel natuurbehoud als betere leefomstandigheden zijn inbegrepen, dus met respect voor mens, plant, dier en hun omgeving.

Door aankoop van een product voorzien van het Rainforest Alliance Certified keurmerk, weet u dat de gebruikte chilipepers duurzamer geproduceerd zijn en voldoen aan strenge richtlijnen. U draagt dus direct bij aan natuurbehoud en betere leefomstandigheden van de chilipeperboeren. Bedrijven waar wij onze chilipepers inkopen moeten namelijk voldoen aan een checklist van wel 200 punten, waarop in een continue proces gecontroleerd wordt. Enkele voorbeelden hiervan:

BETERE LEEFOMSTANDIGHEDEN
met respect voor de mens:
NATUURBEHOUD
met respect voor plant, dier en hun natuurlijke omgeving:

De boer* ontvangt een vooraf afgesproken prijs voor de chilipepers; zo is de boer verzekerd van afname en inkomsten;
(*dit geldt ook voor de fabrieksarbeiders die werkzaam zijn bij de verwerkende bedrijven).

De boer leert zorgvuldig om te gaan met 
bestrijdingsmiddelen (zo min mogelijk), waterhuishouding en afvalverwerking.
Hierdoor blijft de bodemkwaliteit op pijl en wordt bodemerosie tegengegaan;

De boer wordt beschermd tegen gevaarlijk werk door het dragen van beschermende kleding en er dient een EHBO post ter plekke aanwezig te zijn;

Verbod op landbouw in beschermde gebieden; hierdoor wordt illegale ontbossing vermeden en blijft de continuïteit van de natuurlijke leefomgeving gewaarborgd.

Er mag geen sprake zijn van kinderarbeid.

 

Ook wij als verkopende partij moeten een audit doorlopen; alle documentatie moet op orde zijn en de Rainforest Alliance gecertificeerde pepers moeten herkenbaar zijn. De certificering is geen momentopname. Rainforest Alliance werkt doorlopend aan een wereld waarin mens en planeet in evenwicht zijn. 

Topkeurmerken zijn koplopers onder de keurmerken op voeding. Zij stellen de hoogste eisen op het gebied van milieu en/of welzijn voor mens en dier.
Milieu Centraal heeft (in opdracht van de Rijksoverheid) bepaald welke voedingskeurmerken een Topkeurmerk zijn. In totaal zijn er 10 topkeurmerken in Nederland. Het Rainforest Alliance keurmerk is daarvan de meest veelomvattende voor tropische groente en fruit, waarbij zowel natuurbehoud als betere sociale omstandigheden zijn inbegrepen.

Meer info over Rainforest Alliance vindt u hier.

Overname Inproba

07-01-2025

NEDERLANDSE INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ VE PARTNERS NEEMT INPROBA OVER Het sinds de oprichting in Baarn gevestigde familiebedrijf Inproba heeft met investeringsmaatschappij VE Partners overeenstemming...

Lees verder

Natuurlijke smaak voorop: minder zout en suiker, meer innovatie

06-01-2025

Bij Inproba maken we verse producten die lang houdbaar zijn dankzij moderne technieken zoals pasteurisatie en sterilisatie. Hoewel deze processen soms toevoegingen zoals zout, suiker of voedingszuren...

Lees verder
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Tom Ka Kai
35 minuten, 4 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Retro Romanoff dessert met pit
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Cassave Nacho snack
10 minuten, 3-4 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Gehaktrolletjes in pikante tomatensaus
60 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Indiase gehaktballetjes
40 minuten, 4 personen
Japanse Teriyaki
15 minuten, 2 - 3 personen
Balinese Rundersmoor
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Indische Nasi Burger
30 minuten, 4 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Bami Goreng
40 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Islamitische Curry
15 minuten (+1,5 u kooktijd), 4 personen
Oriëntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Poke Bowl Zalm
35 minuten, 2 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Oriëntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Saté Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Roergebakken Thaise Kipfilet
20 minuten, 4 personen
Kantonese Wokschotel
? 20 minuten, 4 personen
Oosterse Kip Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Balinese sandwich
20 minuten, 2 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Honey Pops
20 minuten (+30 minuten marineren), 4 personen
Sticky BBQ chicken
? 20 minuten, 4 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Oosters pitabroodje
20 minuten, 2 personen
Japanse Cone Wraps
30 minuten, 4 personen
Oosterse tapas
10 minuten, 2 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 2 personen
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen
Rudjak
45 minuten, 4 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram