Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Rainforest Alliance gecertificeerd

100% van de door ons gebruikte chilipepers wordt ingekocht van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Hier worden gewassen geteeld en verwerkt met respect voor mens, plant, dier en hun natuurlijke omgeving. Het Rainforest Alliance Certified™ keurmerk, oftewel het beeldmerk met de ‘kikker’  staat hiervoor symbool.

Per 1-10-‘20 worden al onze sambals en chilisauzen van dit keurmerk voorzien. Deze producten zijn dus vanaf dan te herkennen aan de kikker op het etiket. 

Twee van onze producten, de Inproba Sambal Oelek 2,2 kg en de Inproba Chilli Sauce Sweet 2 liter dragen vanaf 01-08-2020 al het Rainforest Alliance Certified keurmerk!

Het Rainforest Alliance keurmerk is een topkeurmerk* en het meest veelomvattende keurmerk voor producten uit gebieden met een kwetsbare natuur, waarbij zowel natuurbehoud als betere leefomstandigheden zijn inbegrepen, dus met respect voor mens, plant, dier en hun omgeving.

Door aankoop van een product voorzien van het Rainforest Alliance Certified keurmerk, weet u dat de gebruikte chilipepers duurzamer geproduceerd zijn en voldoen aan strenge richtlijnen. U draagt dus direct bij aan natuurbehoud en betere leefomstandigheden van de chilipeperboeren.

Bedrijven waar wij onze chilipepers inkopen moeten namelijk voldoen aan een checklist van wel 200 punten, waarop in een continue proces gecontroleerd wordt.

Enkele voorbeelden hiervan:

Betere leefomstandigheden; met respect voor de mens:

  • De boer* ontvangt een vooraf afgesproken prijs voor de chilipepers; zo is de boer verzekerd van afname en inkomsten;
  • De boer wordt beschermd tegen gevaarlijk werk door het dragen van beschermende kleding en er dient een EHBO post ter plekke aanwezig te zijn;
  • Er mag geen sprake zijn van kinderarbeid;

*dit geldt ook voor de fabrieksarbeiders die werkzaam zijn bij de verwerkende bedrijven.


Natuurbehoud; met respect voor plant, dier en hun natuurlijke omgeving:

  • De boer leert zorgvuldig om te gaan met bestrijdingsmiddelen (zo min mogelijk), waterhuishouding en afvalverwerking. Hierdoor blijft de bodemkwaliteit op pijl en wordt bodemerosie tegengegaan;
  • Verbod op landbouw in beschermde gebieden; hierdoor wordt illegale ontbossing vermeden en blijft de continuïteit van de natuurlijke leefomgeving gewaarborgd.

Ook wij als verkopende partij moeten een audit doorlopen; alle documentatie moet op orde zijn en de Rainforest Alliance gecertificeerde pepers moeten herkenbaar zijn.

*Rainforest Alliance Certified is een topkeurmerk voor o.a. koffie, thee, bananen en vele andere gewassen en specerijen afkomstig uit landen met kwetsbare natuur.

Topkeurmerken zijn koplopers onder de keurmerken op voeding. Zij stellen de hoogste eisen op het gebied van milieu en/of welzijn voor mens en dier.
Milieu Centraal heeft (in opdracht van de Rijksoverheid) bepaald welke voedingskeurmerken een Topkeurmerk zijn. In totaal zijn er 10 topkeurmerken in Nederland. Het Rainforest Alliance keurmerk is daarvan de meest veelomvattende voor tropische groente en fruit, waarbij zowel natuurbehoud als betere sociale omstandigheden zijn inbegrepen.

De certificering is geen momentopname. Rainforest Alliance werkt doorlopend aan een wereld waarin mens en planeet in evenwicht zijn. 

Meer info over Rainforest Alliance vindt u hier.

 

 

Inproba in Scoupy BBQ Boost Box

01-07-2020

BBQ liefhebbers opgelet! Scoupy heeft nu een stoere BBQ Boost Box waarin je o.a. onze Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker aantreft. Krijg jij ook zo'n boost van dat knisperende vuurtje onder j...

Lees verder

Satťsaustest Consumentenbond

01-07-2020

De Consumentenbond publiceerde onlangs de uitslagen van een kant-en-klare satésaustest. Hoe gezond of ongezond zijn deze nu eigenlijk? 17 satésauzen werden beoordeeld op o.a. hoeveelheid...

Lees verder
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Gegrilde OriŽntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Tokio Style Teriyaki
Ī 40 minuten, 4 personen
Paksoi Thai Curry
15 minuten, 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Honey Pops
20 minuten (+30 minuten marineren), 4 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Roulleaux van kip ŗ la Bogor
120 minuten (incl. 60 minuten afkoelen), 4 personen
Satť Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Pittige Thaise Kippensoep
25 minuten, 4 personen
Varkenshaas in Sauce Aigre Doux
30 minuten, 4 personen
Pittige gehaktballetjes
Ī 20 minuten, 4 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Gehaktrolletjes in pikante tomatensaus
60 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Chinese Sweet & Sour
15 minuten, 2 - 3 personen
Indiase gehaktballetjes
40 minuten, 4 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Rijsttafel
60 minuten, 4 personen
Babi Ketjap
30 minuten, 4 personen
Rundvlees met Oestersaus
25 minuten, 4 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Pikante Biefstuk (Nua Pad Prik)
20 minuten, 4 personen
Licht Pikante Chili Salade
60 minuten, 4 personen
Oosterse spruitjes
Ī 25 minuten, 4 personen
Stamppot Snijbonen Java
40 minuten, 4 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 4 personen
Sajoer Groente
15 minuten, 3 - 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Tahoe Sajoer
45 minuten, 4 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Satť Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Loempia's
40 minuten, 10 stuks
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
OriŽntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Choco-kokos Fondue
15 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Sabayon Frappť de Coco
30 minuten, 6 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Kokos - Limoenijsje
5 minuten (invriezen ca. 4 uur), 4 stuks
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Facebook YouTube