Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Rainforest Alliance gecertificeerd

Inproba maakt de lekkerste oosterse producten voor de beste prijs. Daarbij vinden wij het heel belangrijk dat deze zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd. Zo ook onze sambals en chilisauzen. 100% van de door ons gebruikte chilipepers wordt ingekocht van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Hier worden gewassen geteeld en verwerkt met respect voor mens, plant, dier en hun natuurlijke omgeving. Het Rainforest Alliance Certified™ keurmerk, oftewel het beeldmerk met de ‘kikker’, staat hiervoor symbool en is terug te vinden op al onze sambal- en chilisausverpakkingen (per 01-10-'20).

Bekijk hier ons Rainforest Alliance filmpje waarin we u o.a. meenemen naar Thailand!

Het Rainforest Alliance keurmerk is een topkeurmerk en het meest veelomvattende keurmerk voor producten (o.a. koffie, thee, bananen en vele andere gewassen en specerijen) uit gebieden met een kwetsbare natuur, waarbij zowel natuurbehoud als betere leefomstandigheden zijn inbegrepen, dus met respect voor mens, plant, dier en hun omgeving.

Door aankoop van een product voorzien van het Rainforest Alliance Certified keurmerk, weet u dat de gebruikte chilipepers duurzamer geproduceerd zijn en voldoen aan strenge richtlijnen. U draagt dus direct bij aan natuurbehoud en betere leefomstandigheden van de chilipeperboeren. Bedrijven waar wij onze chilipepers inkopen moeten namelijk voldoen aan een checklist van wel 200 punten, waarop in een continue proces gecontroleerd wordt. Enkele voorbeelden hiervan:

BETERE LEEFOMSTANDIGHEDEN
met respect voor de mens:
NATUURBEHOUD
met respect voor plant, dier en hun natuurlijke omgeving:

De boer* ontvangt een vooraf afgesproken prijs voor de chilipepers; zo is de boer verzekerd van afname en inkomsten;
(*dit geldt ook voor de fabrieksarbeiders die werkzaam zijn bij de verwerkende bedrijven).

De boer leert zorgvuldig om te gaan met 
bestrijdingsmiddelen (zo min mogelijk), waterhuishouding en afvalverwerking.
Hierdoor blijft de bodemkwaliteit op pijl en wordt bodemerosie tegengegaan;

De boer wordt beschermd tegen gevaarlijk werk door het dragen van beschermende kleding en er dient een EHBO post ter plekke aanwezig te zijn;

Verbod op landbouw in beschermde gebieden; hierdoor wordt illegale ontbossing vermeden en blijft de continuïteit van de natuurlijke leefomgeving gewaarborgd.

Er mag geen sprake zijn van kinderarbeid.

 

Ook wij als verkopende partij moeten een audit doorlopen; alle documentatie moet op orde zijn en de Rainforest Alliance gecertificeerde pepers moeten herkenbaar zijn. De certificering is geen momentopname. Rainforest Alliance werkt doorlopend aan een wereld waarin mens en planeet in evenwicht zijn. 

Topkeurmerken zijn koplopers onder de keurmerken op voeding. Zij stellen de hoogste eisen op het gebied van milieu en/of welzijn voor mens en dier.
Milieu Centraal heeft (in opdracht van de Rijksoverheid) bepaald welke voedingskeurmerken een Topkeurmerk zijn. In totaal zijn er 10 topkeurmerken in Nederland. Het Rainforest Alliance keurmerk is daarvan de meest veelomvattende voor tropische groente en fruit, waarbij zowel natuurbehoud als betere sociale omstandigheden zijn inbegrepen.

Meer info over Rainforest Alliance vindt u hier.

 

 

Ook duurzame verpakkingen

12-11-2020

Niet alleen de grondstof voor onze sambals en chilisauzen is duurzamer geworden, maar ook de verpakking! Per 1 oktober zijn wij namelijk overgestapt naar 100% gerecyclede PET verpakkingen (r-PET)....

Lees verder

Het verhaal achter onze duurzame sambals en chilisauzen

12-11-2020

Wilt u weten waar onze duurzame sambals en chilisauzen vandaan komen? Bekijk dan ons filmpje waarin wij u meenemen naar Thailand en laten zien wat de Rainforest Alliance certificering nu precies inhou...

Lees verder
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Gegrilde OriŽntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Tokio Style Teriyaki
Ī 40 minuten, 4 personen
Paksoi Thai Curry
15 minuten, 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Satť Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Balinese Satť Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Honey Pops
20 minuten (+30 minuten marineren), 4 personen
Roergebakken Thaise Kipfilet
20 minuten, 4 personen
Sticky BBQ chicken
Ī 20 minuten, 4 personen
Chinese Sweet & Sour
15 minuten, 2 - 3 personen
Stamppot Paksoi
35 minuten, 4 personen
Islamitische Curry
15 minuten (+1,5 u kooktijd), 4 personen
Broodje OriŽntaals
10 minuten, 4 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Rundvlees met Oestersaus
25 minuten, 4 personen
Rijsttafel
60 minuten, 4 personen
Pikante Biefstuk (Nua Pad Prik)
20 minuten, 4 personen
Bami Goreng (met boemboe)
15 minuten, 3 - 4 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Groene asperges met rundvlees stew
ca. 30 minuten, 3-4 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Tahoe Sajoer
45 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen
Rudjak
45 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Prei met Romige Kokosmelk
25 minuten, 4 personen
Gado Gado
60 minuten, 4 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Oosterse stamppot andijvie
Ī 35 minuten, 4 personen
Sajoer Groente
15 minuten, 3 - 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Satť Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
OriŽntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Loempia's
40 minuten, 10 stuks
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Sabayon Frappť de Coco
30 minuten, 6 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Kokos - Limoenijsje
5 minuten (invriezen ca. 4 uur), 4 stuks
Choco-kokos Fondue
15 minuten, 4 personen
Facebook YouTube