Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Sat? Ajam - Kipspiesjes met Saté Saus


Bereidingswijze

  1. Marineer de kipfilet minimaal een uur in een mengsel van de ketjap, ui, citroensap, 1 el sambal en de helft van de knoflook.
  2. Week de satéstokjes ondertussen in wat warm water (ze verbranden zo minder snel bij het grillen).
  3. Rijg het vlees aan de stokjes.
  4. Rooster de spiesjes nu boven houtskool of in de grill (op het hoogste plateau) in ca. 7 minuten bruin en gaar.
  5. Bestrijk ze bij het draaien enkele malen met de olie.
  6. Schep de satésaus in een pan en warm dit al roerende op. Voeg de rest van de knoflook, de tl sambal en de suiker toe.
  7. Giet de saus over het vlees.
  8. Bestrooi de saté met de uitjes.

Tip

Serveer de sate op Indonesische wijze met Long- tong (Samengeperste rijst die in blokjes wordt gesneden) en blokjes komkommer.

Deel dit recept via:

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

105 minuten (incl. 1 uur wachttijd)

Benodigdheden

500 g kipfilet ( in blokjes van ca.1 cm gesneden)
3 el Inproba Ketjap Manis of Inproba Ketjap Manis 30% minder suiker
1 ui (fijngehakt)
1 el citroensap
1 el en 1 tl Inproba Sambal Oelek
3 tl Inproba Gehakte Knoflook
sat?stokjes
3 el olie
1 kuipje Inproba Sat? Saus (kant&klaar)
2 el suiker
75 g Inproba Gebakken Uitjes

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram