Bereidingswijze
- Marineer de kipfilet minimaal een uur in een mengsel van de ketjap, ui, citroensap, 1 el sambal en de helft van de knoflook.
- Week de satéstokjes ondertussen in wat warm water (ze verbranden zo minder snel bij het grillen).
- Rijg het vlees aan de stokjes.
- Rooster de spiesjes nu boven houtskool of in de grill (op het hoogste plateau) in ca. 7 minuten bruin en gaar.
- Bestrijk ze bij het draaien enkele malen met de olie.
- Schep de satésaus in een pan en warm dit al roerende op. Voeg de rest van de knoflook, de tl sambal en de suiker toe.
- Giet de saus over het vlees.
- Bestrooi de saté met de uitjes.
Tip
Serveer de sate op Indonesische wijze met Long- tong (Samengeperste rijst die in blokjes wordt gesneden) en blokjes komkommer.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd)
Benodigdheden
500 g kipfilet ( in blokjes van ca.1 cm gesneden)
3 el Inproba Ketjap Manis of Inproba Ketjap Manis 30% minder suiker
1 ui (fijngehakt)
1 el citroensap
1 el en 1 tl Inproba Sambal Oelek
3 tl Inproba Gehakte Knoflook
sat?stokjes
3 el olie
1 kuipje Inproba Sat? Saus (kant&klaar)
2 el suiker
75 g Inproba Gebakken Uitjes