Bereidingswijze
- Week de blaadjes gelatine een paar minuten in een kom met ruim koud water. Haal de blaadjes uit het water, maar knijp ze niet uit. Leg de blaadjes in een pannetje en laat op een laag vuur smelten.
- Maak de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze van de Dr. Oetker mix. Voeg hier ook de chilisaus en de sambal aan toe.
- Voeg al roerend met een garde de gelatine toe aan de banketbakkersroom.
- Giet de banketbakkersroom weer op een platte schaal en laat ongeveer 15 minuten opstijven in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven op 180 graden.
- Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork in de bladerdeeg kleine gaatjes, en bak 25 minuten in de oven. Laat het daarna afkoelen.
- Snijd daarna de bladerdeeg in 12 gelijke stukken.
- Leg de gesneden bladerdeegstukken met de platte kant naar boven. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit een laag room van ca. 4 cm op 6 plakken van het bladerdeeg. Leg de overige 6 plakken bovenop de room en druk licht aan. Laat de tompouce ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Rasp ondertussen de oranjeschil van de sinaasappel en pers de helft van de sinaasappel.
- Doe de poedersuiker in een kom en meng de helft van de rode en de gele kleurstof samen met 3 el geperste sinaasappelsap erdoor zodat er een dik oranje glazuur ontstaat.
- Besmeer de tompoezen voorzichtig het glazuur.
- Klop daarna de slagroom stijf met de kristalsuiker, doe het in een spuitzak en garneer met een streepje slagroom over het glazuur.
Optioneel: Doe eventueel plastic handschoenen aan in verband met de kleurstof. Kleur 2/3 van de marsepein met de rest van de rode kleurstof en het overgebleven marsepein met wat van de groene kleurstof. Maak van de rode marsepein kleine rode pepertjes en van de groene marsepein klein steeltjes. Druk de steeltjes voorzichtig op de pepertjes en beleg je tompoes hiermee.
Tip
Garneer eventueel met extra chilisaus.
Aantal personen
6 personen
Bereidingstijd
1,5 uur
Benodigdheden
4 blaadjes gelatine
Mix voor banketbakkersroom Dr. Oetker
15 g Inproba Sweet Chilli Sauce
2 tl Inproba Sambal Oelek
6 plakjes roomboterbladerdeeg
1 perssinasappel
200 g poedersuiker
1 tube rode kleurstof Dr. Oetker
1 tube gele kleurstof Dr. Oetker
50 ml slagroom
50 g kristalsuiker
Optioneel: 150 g marsepein
Optioneel: 1 tube groene kleurstof