Bereidingswijze
- Marineer de kipfilet in een steelpan in een mengsel van 3 el sojasaus, azijn, peer, de helft van de lente uitjes, de knoflook en de sambal. Laat dit minimaal een half uur intrekken.
- Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Haal de kipreepjes uit de marinade, voeg 100 ml water toe en laat de marinade vervolgens op laag vuur wat inkoken.
- Verhit de wokolie in een koekenpan en bak de kipreepjes op hoog vuur gaar; leg ze apart op een bord met een deksel erop om ze warm te houden.
- Bak in dezelfde pan de champignons goed aan tot ze wat geslonken zijn, meng er 1 el sojasaus doorheen en leg het naast de kipreepjes.
- Roerbak tenslotte in dezelfde pan de spinazie met wat peper en zout tot deze wat geslonken is.
- Verdeel de rijst, de champignons, spinazie, en de kipreepjes over 2 kommen, verdeel de ingedikte saus erover en bestrooi het geheel met de overgebleven lente ui.https://www.inproba.nl/oriental/producten/1305/soja-sauce/
Aantal personen
2 personen
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
150 g kipfilet (gesneden in reepjes)
4 el Inproba Soja Sauce (waarvan 3 el voor de marinade)
2 el witte (wijn) azijn
? peer (het vruchtvlees in kleine stukjes gesneden)
2 lente uien (gesneden in fijne ringen)
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
2 tl Inproba Sambal Oelek
150 g sushi rijst
100 ml water
2 el Inproba Wok Oil
250 g (kastanje) champignons (gesneden in plakjes)
300 g spinazie