Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Meng de zalmblokjes met de sojasaus en de sesamolie.
- Meng de azijn door de gare, afgegoten rijst.
- Meng de mayonaise met de chilisaus.
- Maak 2 borden op met de lauwwarme rijst en rangschik daarop de komkommer, avocado, mango, radijsjes, boontjes en zalm.
- Garneer tenslotte met wat mooie strepen van de chilimayo en strooi er wat sesamzaad overheen.
Je kunt met de diverse groentesoorten variëren, denk ook eens aan linten wortel, een blikje mais of een bosuitje in smalle reepjes, net wat je in huis hebt.
Tip
Neem blokjes temp? voor een vegetarische versie; bereid deze net als de blokjes zalm.
Ook lekker met Inproba Gebakken Uitjes.
Aantal personen
2 personen
Bereidingstijd
35 minuten
Benodigdheden
150 g sushi rijst
150 g (rauwe) zalm (gesneden in dobbelsteentjes)
3 el Inproba Soja Sauce
1 el sesamolie
2 el (rijst)azijn
2 el mayonaise
2 el Inproba Chilli Sauce (sweet of extra hot)
0,5 komkommer (gesneden in blokjes)
1 avocado (door de helft en dan in schijfjes gesneden)
0,5 mango (gesneden in blokjes)
100 g radijsjes (gesneden in plakjes)
50 g edamame of sojaboontjes
2 el geroosterd sesamzaad
