Bereidingswijze
- Doe het vlees in een ruime braadpan en giet er ? van de kokosmelk bij.
- Voeg de andere ingrediënten toe (behalve de rest van de kokosmelk en de olie) en meng het geheel goed.
- Breng het aan de kook en laat het vlees op matig vuur gaar sudderen (ca. 1 uur).
- Voeg de rest van de kokosmelk toe en laat het nogmaals sudderen (ca. 15 min.).
- Verhit de olie in een koekenpan en neem alleen het vlees uit de braadpan.
- Laat het vlees even uitlekken en bak het in de olie aan alle kanten bruin.
- Vervolgens doet u het vlees en de olie weer bij de rest in de braadpan en mengt u het geheel goed.
- Snijd het vlees vlak voor het serveren in plakken en dien deze in of naast de saus op.
Tip
Serveer het gerecht met rijst of groente.
Oosterse keuken
Indonesië
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
1 uur en 15 minuten
Benodigdheden
650 g mager rundvlees
250 ml Inproba Romige kokosmelk
1 ui (fijngesneden)
1 tl Inproba Gehakte Knoflook
2 el Inproba Ketjap Manis of Inproba Ketjap Manis 30% minder suiker
gemberwortel (een stukje van 2-3 cm in plakjes gesneden)
4 tl Inproba Thaise Groene Curry
25 ml (wijn)azijn
2 tomaten (fijngesneden)
1 el kurkuma
1 tl zout
150 ml water
7 el Inproba Wok Oil