Bereidingswijze
- Meng de olie, curry pasta en ketjap tot een gladde massa. Marineer het varkensvlees hierin en laat deze ± 10 minuten intrekken.
- Doe de ontbijtspek en het varkensvlees in de wok totdat deze mooi bruin zijn, voeg hierna de spruitjes en ui toe en laat deze ± 5 minuten op heet vuur wokken.
- Na 5 minuten restant marinade toevoegen, ± 1 minuut mee wokken.
- Breng het gerecht op smaak met de nootmuskaat.
- Serveer dit gerecht bij aardappelpuree of rijst.
Tip
Voeg aan de spruitjes gesneden paksoi en courgette toe.
Ook lekker met gebakken aardappels.
Dit gerecht kan naar wens pittiger gemaakt worden door er een rode peper aan toe te voegen.
Voeg naar smaak eventueel wat meer ketjap toe.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
1 el Inproba Wok Oil
4 tl Inproba Thaise Groene Curry
4 el Inproba Ketjap Manis
200 g varkensvleesreepjes
100 g ontbijtspek (dobbelsteentjes)
800 g spruiten (in dunne reepjes gesneden)
1 grote ui (gesnipperd)
Snufje nootmuskaat