Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Winterse stoofpot met zomerse twist


Bereidingswijze

  1. Doe de blokjes rundvlees en de bloem in een kom en meng dit goed.
  2. Verhit de olie of boter in een braadpan.
  3. Bak het vlees en de gesnipperde ui tot deze een mooie bruine kleur hebben.
  4. Voeg de knolselderij, prei en winterwortel toe en bak dit even mee.
  5. Schenk het kriekbier erbij en kook dit wat in.
  6. Voeg de azijn en bouillon toe en breng dit aan de kook.
  7. Voeg vervolgens alle kruiden en chilisaus toe.
  8. Laat de stoofpot gedurende 2 uur zachtjes garen. Roer het zo nu en dan door om aanbranden te voorkomen.
  9. Voeg ten slotte de bosvruchten toe en breng de stoofpot eventueel nog op smaak met peper en zout.

Tip

Zet de pan (met deksel) gedurende 2 uur in een oven van 180 graden Celsius, zodat het vlees nog malser wordt.

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

30 minuten + 2 uur stoven

Benodigdheden

500 g rundvlees (in blokjes)
50 g bloem
3 el olie of boter
1 grote ui (gesnipperd)
Helft van een (kleine) knolselderij
1 prei (in ringen)
1 winterwortel (in blokjes)
2 dl kriekbier
2 el (appel) azijn
500 ml runderbouillon (van een blokje)
2 blaadjes laurier
5 Jeneverbessen
2 kruidnagels
Nootmuskaat (naar smaak)
200 ml Inproba Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker
150 g (diepvries) bosvruchten (framboos, braam, bosbes)
Peper en zout (naar smaak)

Eet smakelijk namens Inproba!

Benodigde Inproba producten:

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube