Bereidingswijze
- Doe de blokjes rundvlees en de bloem in een kom en meng dit goed.
- Verhit de olie of boter in een braadpan.
- Bak het vlees en de gesnipperde ui tot deze een mooie bruine kleur hebben.
- Voeg de knolselderij, prei en winterwortel toe en bak dit even mee.
- Schenk het kriekbier erbij en kook dit wat in.
- Voeg de azijn en bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Voeg vervolgens alle kruiden en chilisaus toe.
- Laat de stoofpot gedurende 2 uur zachtjes garen. Roer het zo nu en dan door om aanbranden te voorkomen.
- Voeg ten slotte de bosvruchten toe en breng de stoofpot eventueel nog op smaak met peper en zout.
Tip
Zet de pan (met deksel) gedurende 2 uur in een oven van 180 graden Celsius, zodat het vlees nog malser wordt.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
30 minuten + 2 uur stoven
Benodigdheden
500 g rundvlees (in blokjes)
50 g bloem
3 el olie of boter
1 grote ui (gesnipperd)
Helft van een (kleine) knolselderij
1 prei (in ringen)
1 winterwortel (in blokjes)
2 dl kriekbier
2 el (appel) azijn
500 ml runderbouillon (van een blokje)
2 blaadjes laurier
5 Jeneverbessen
2 kruidnagels
Nootmuskaat (naar smaak)
200 ml Inproba Chilli Sauce 50% minder suiker
150 g (diepvries) bosvruchten (framboos, braam, bosbes)
Peper en zout (naar smaak)