Bereidingswijze
- Snijd de onderste stukjes van de asperges, deze worden niet meer gebruikt. Verdeel de asperges vervolgens in grove stukken.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de ui samen met de sweet chilli sauce, gehakte knoflook, sereh en sambal oelek.
- Voeg de kip toe en roerbak dit gedurende 2 minuten.
- Voeg de asperges toe en roerbak deze nog 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Schenk de bouillon in de wok en breng dit aan de kook.
- Schep de bosui erdoor en breng het gerecht op smaak met de vissaus.
- Strooi vlak voor het serveren de koriander over de kipschotel.
- Bij gebruik van verse sereh, verwijder voor het serveren de sereh uit het gerecht.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
300 g groene asperges
5 el Inproba Wok Oil
150 g ui (in ringen, in vieren)
4 el Inproba Sweet Chilli Sauce
1 el Inproba Gehakte Knoflook
1 tl sereh pastha of 1/2 verse sereh
2 tl Inproba Sambal oelek
450 g kipfilet (in dunne reepjes)
150 ml kippenbouillon
2 bosuitjes (fijn gesneden)
2,5 el Inproba Vis Saus
1 el verse koriander (fijngehakt)