Bereidingswijze
- Verwarm de olie in een braadpan.
- Voeg de kokosmelk, gehakte knoflook, sambal, kurkuma, lente-ui, vissaus, de helft van het limoensap, een derde van de limoenrasp en peper en water toe: breng alles aan de kook.
- Leg de asperges in het kokosmengsel en laat dit gedurende ca. 5 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Wrijf de Tilapia filet in met limoensap en strooi er wat zout over.
- Leg de vis op de asperges en stoof het gerecht op laag vuur met de deksel op de pan in 6 á 8 minuten gaar.
- Schep de vis en de asperges uit de pan en verdeel dit over 4 (voorverwarmde) borden.
Schenk het kokosmengsel over de vis.
Tip
Garneer het gerecht met plakjes limoen en wat blaadjes basilicum. Ook lekker met pandan rijst.
Oosterse keuken
Thailand
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
1 el Inproba Wok Oil
250 ml Inproba Romige Kokosmelk
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
2 tl Inproba Sambal Oelek
2 lente-uitjes (gesneden)
1 tl Kurkuma
1 el Inproba Vis Saus
1 limoen (geraspt & sap)
1 tl peper
100 ml water
800 groene asperges
4 st ca. 125-150 g Tilapia filet
1 tl zout