Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Meer oog voor onze leefomgeving

Bij Inproba gaan we bewust om met onze leefomgeving en het klimaat.

We kijken continu kritisch naar ons eigen productieproces en maken afspraken met leveranciers.

100% van de door ons gebruikte chilipepers wordt m.i.v. 01-10-2020 ingekocht van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Hier worden gewassen geteeld en verwerkt met respect voor mens, plant, dier en hun natuurlijke omgeving.

Voor onze gebouwen en productielijnen nemen we tal van maatregelen om energie te besparen. Door goede afvalscheiding en hergebruik (van bijvoorbeeld bakolie) produceren we zo min mogelijk restafval. En we zoeken voortdurend naar minder milieubelastende verpakkingen en verpakking besparende technieken.

Ook ondertekenden wij in 2017 het Baarns Klimaat Akkoord 2030.

Dit betreft een afspraak tussen zo’n zeventig (lokale) bedrijven, instellingen, inwoners, politieke partijen en de gemeente Baarn om individueel en gezamenlijk acties te gaan ondernemen om in 2030 een klimaatneutraal* Baarn te realiseren.

Wij als Inproba verwachten al in 2020 klimaatneutraal* te opereren; hieronder een aantal milieubesparende maatregelen die hieraan bijdragen:

  • Sinds januari 2016 is onze gehele elektriciteitsbehoefte overgezet op 100% windenergie.
  • Nieuwe bedrijfsauto’s die worden aangeschaft dienen elektrisch/hybride te zijn en mogen niet meer dan 120 gram CO2 per gereden km als emissie uitstoten.
  • Door het verbeteren van metaaldetectie op onverpakt product, levering van restpartijen aan de Voedselbank en opvang van biomassa kunnen we voedselverspilling tot een minimum beperken.
  • Door de opvang van biomassa steeg de productie van biogas.
  • Restafvalreductie: Inmiddels wordt 90% van ons afval gerecycled (dit wijst extern onderzoek uit). Ondanks deze goede score t.o.v. de branche, wordt nog steeds gekeken naar manieren om recyclebare materialen beter te scheiden en restafval tot een minimum te reduceren.

En in het kader van het Baarns Klimaat Akkoord loopt er momenteel een onderzoek naar het ter beschikking stellen van (een deel) van het dak voor plaatsing van zonnepalen ten behoeve van extern gebruik, namelijk de inwoners van Baarn, in de vorm van een Postcoderoos regeling.

  • Bent u benieuwd naar alle milieubesparende maatregelen binnen ons bedrijf? Bekijk dan onze MVO brochure! 

    *Klimaatneutraal houdt in dat alle activiteiten** per saldo geen negatieve impact hebben op het klimaat en dus niet bijdragen aan klimaatverandering. Een bedrijf dat zowel energie bespaart als de energiebehoefte volledig verduurzaamt door groene stroom of gas en daarnaast de resterende emissies compenseert, werkt klimaatneutraal.

    ** alle activiteiten waarop Inproba direct invloed kan uitoefenen =  scope 1&2

Inproba in Scoupy BBQ Boost Box

01-07-2020

BBQ liefhebbers opgelet! Scoupy heeft nu een stoere BBQ Boost Box waarin je o.a. onze Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker aantreft. Krijg jij ook zo'n boost van dat knisperende vuurtje onder j...

Lees verder

Satťsaustest Consumentenbond

01-07-2020

De Consumentenbond publiceerde onlangs de uitslagen van een kant-en-klare satésaustest. Hoe gezond of ongezond zijn deze nu eigenlijk? 17 satésauzen werden beoordeeld op o.a. hoeveelheid...

Lees verder
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Gegrilde OriŽntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Tokio Style Teriyaki
Ī 40 minuten, 4 personen
Kantonese Wokschotel
Ī 20 minuten, 4 personen
Roergebakken Thaise Kipfilet
20 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Sticky BBQ chicken
Ī 20 minuten, 4 personen
Balinese Satť Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Satť Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Pittige Thaise Kippensoep
25 minuten, 4 personen
Bami Goreng (met boemboe)
15 minuten, 3 - 4 personen
Pittige gehaktballetjes
Ī 20 minuten, 4 personen
Broodje OriŽntaals
10 minuten, 4 personen
Groene asperges met rundvlees stew
ca. 30 minuten, 3-4 personen
Stamppot Paksoi
35 minuten, 4 personen
Indische Nasi Burger
30 minuten, 4 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Babi Pangang
45 minuten, 4 personen
Chinese Sweet & Sour
15 minuten, 2 - 3 personen
Rijsttafel
60 minuten, 4 personen
Babi Ketjap
30 minuten, 4 personen
Vietnamese spareribs
Ī 40 minuten, 4 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Ovenschotel zuurkool
65 minuten (incl. 30 minuten oven), 4 personen
Tahoe Sajoer
45 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Oosterse spruitjes
Ī 25 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Licht Pikante Chili Salade
60 minuten, 4 personen
Sajoer Groente
15 minuten, 3 - 4 personen
Stamppot Snijbonen Java
40 minuten, 4 personen
Gado Gado
60 minuten, 4 personen
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Satť Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Loempia's
40 minuten, 10 stuks
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Sabayon Frappť de Coco
30 minuten, 6 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Choco-kokos Fondue
15 minuten, 4 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Kokos - Limoenijsje
5 minuten (invriezen ca. 4 uur), 4 stuks
Facebook YouTube