Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Meer oog voor onze leefomgeving

De corona-crisis heeft ons in laten zien dat mens, milieu en economie op een mondiale schaal nauw met elkaar verweven zijn. Dit besef heeft ons jaren geleden al gemotiveerd bij te willen dragen aan deze mooie planeet, waar we met z’n allen mogen wonen en werken. Wij zijn dan ook enorm trots dat wij kunnen zeggen dat wij sinds 2020 klimaatneutraal opereren* (op scope 1 & 2).

Bij Inproba gaan we bewust om met onze leefomgeving en het klimaat.

We kijken continu kritisch naar ons eigen productieproces en maken afspraken met leveranciers.

Zo wordt 100% van de door ons gebruikte chilipepers m.i.v. 01-10-2020 ingekocht van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Hier worden gewassen geteeld en verwerkt met respect voor mens, plant, dier en hun natuurlijke omgeving.

Alle PET verpakkingen die wij binnen Inproba gebruiken zijn gemaakt van volledig gerecycled PET en alle etiketten die wij gebruiken op onze producten zijn FSC gecertificeerde papieren etiketten.

Voor onze gebouwen en productielijnen nemen we tal van maatregelen om energie te besparen. Door goede afvalscheiding en hergebruik (van bijvoorbeeld bakolie) produceren we zo min mogelijk restafval. En we zoeken voortdurend naar minder milieubelastende verpakkingen en verpakking besparende technieken.

Ook ondertekenden wij in 2017 het Baarns Klimaat Akkoord 2030.

Dit betreft een afspraak tussen zo’n zeventig (lokale) bedrijven, instellingen, inwoners, politieke partijen en de gemeente Baarn om individueel en gezamenlijk acties te gaan ondernemen om in 2030 een klimaatneutraal* Baarn te realiseren.

Hieronder een aantal milieubesparende maatregelen die hebben bijgedragen aan onze klimaatneutrale* operatie:

  • Sinds januari 2016 is onze gehele elektriciteitsbehoefte overgezet op 100% windenergie.
  • de aanschaf van inmiddels 8 hybride personenauto’s draagt bij tot een verdere brandstofbesparing in woon-werkverkeer en zakelijke reizen. Het autobeleid van Inproba stelt dat nieuw aan te schaffen personenauto’s een emissie van maximaal 120 gram CO2 per gereden kilometer (normwaarde af fabriek) mogen hebben.
  • Door het verbeteren van metaaldetectie op onverpakt product, levering van restpartijen aan de Voedselbank en opvang van biomassa kunnen we voedselverspilling tot een minimum beperken.
  • Door de opvang van biomassa steeg de productie van biogas.
  • Restafvalreductie: Inmiddels wordt 84% van ons afval gerecycled (dit wijst extern onderzoek uit). Ondanks deze goede score t.o.v. de branche, wordt nog steeds gekeken naar manieren om recyclebare materialen beter te scheiden en restafval tot een minimum te reduceren.
  • Middels het investeren in een herbebossingsproject op Borneo, samen met FSC Nederland en The Borneo Initiative, zijn we erin geslaagd om de rest CO2 emissie die Inproba nog had (scope 1&2) via de aanplant van meranti bomen te compenseren.

En in het kader van het Baarns Klimaat Akkoord loopt er momenteel een onderzoek naar het ter beschikking stellen van (een deel) van het dak voor plaatsing van zonnepalen ten behoeve van extern gebruik, namelijk de inwoners van Baarn, in de vorm van een Postcoderoos regeling.

  • Bent u benieuwd naar alle milieubesparende maatregelen binnen ons bedrijf? Bekijk dan onze MVO brochure! 

    *Klimaatneutraal houdt in dat alle activiteiten** per saldo geen negatieve impact hebben op het klimaat en dus niet bijdragen aan klimaatverandering. Een bedrijf dat zowel energie bespaart als de energiebehoefte volledig verduurzaamt door groene stroom of gas en daarnaast de resterende emissies compenseert, werkt klimaatneutraal.

    ** alle activiteiten waarop Inproba direct invloed kan uitoefenen =  scope 1&2

Gebakken uitjes in duurzame mono verpakking

12-01-2023

De gebakken uitjes van Inproba zitten vanaf nu in een duurzame mono verpakking. Het gebruikte folie bestaat uit één laag in plaats van meerdere lagen. Hierdoor is het zakje 100 recycleba...

Lees verder

V-label satťsaus

05-01-2023

De satésaus kant & klaar van Inproba heeft voortaan het V-label logo! V-label is het grootste vegan en vegetarische keurmerk in de wereld. Het opvallende logo op verpakkingen is een betr...

Lees verder
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Romanoff dessert
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Indiase gehaktballetjes
40 minuten, 4 personen
Satť Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Balinese Rundersmoor
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Stamppot Snijbonen Java
40 minuten, 4 personen
OrŽntaalse Biefstukreepjes met Groente
30 minuten (+ 90 tot 120 minuten marineertijd), 4 personen
Gevulde courgette uit de oven
30 minuten, 2 personen
Gehaktrolletjes in pikante tomatensaus
60 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Chinese Sweet & Sour
15 minuten, 2 - 3 personen
Vietnamese spareribs
40 minuten, 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
OriŽntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
Poke Bowl Zalm
35 minuten, 2 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kip Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Kip Teriyaki Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Poke Bowl Kip
30 minuten, 2 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Pittige Thaise Kippensoep
25 minuten, 4 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Paksoi Thai Curry
15 minuten, 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Tokio Style Teriyaki
ca. 40 minuten, 4 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 2 personen
Vega Yakitori met groenten loempia's
35 minuten, 2-3 personen
Quinoa salade
20 minuten, 2 personen
Rudjak
45 minuten, 4 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Oosterse tapas
10 minuten, 2 personen
Gegrilde courgette en aubergine
15 minuten, 2 personen
Oosterse gepofte aardappel
+30 minuten, 2 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram