Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Meer oog voor onze leefomgeving

Bij Inproba gaan we bewust om met onze leefomgeving en het klimaat.

We kijken continu kritisch naar ons eigen productieproces en maken afspraken met leveranciers.

100% van de door ons gebruikte chilipepers wordt m.i.v. 01-10-2020 ingekocht van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Hier worden gewassen geteeld en verwerkt met respect voor mens, plant, dier en hun natuurlijke omgeving.

Voor onze gebouwen en productielijnen nemen we tal van maatregelen om energie te besparen. Door goede afvalscheiding en hergebruik (van bijvoorbeeld bakolie) produceren we zo min mogelijk restafval. En we zoeken voortdurend naar minder milieubelastende verpakkingen en verpakking besparende technieken.

Ook ondertekenden wij in 2017 het Baarns Klimaat Akkoord 2030.

Dit betreft een afspraak tussen zo’n zeventig (lokale) bedrijven, instellingen, inwoners, politieke partijen en de gemeente Baarn om individueel en gezamenlijk acties te gaan ondernemen om in 2030 een klimaatneutraal* Baarn te realiseren.

Wij als Inproba verwachten al in 2020 klimaatneutraal* te opereren; hieronder een aantal milieubesparende maatregelen die hieraan bijdragen:

  • Sinds januari 2016 is onze gehele elektriciteitsbehoefte overgezet op 100% windenergie.
  • Nieuwe bedrijfsauto’s die worden aangeschaft dienen elektrisch/hybride te zijn en mogen niet meer dan 120 gram CO2 per gereden km als emissie uitstoten.
  • Door het verbeteren van metaaldetectie op onverpakt product, levering van restpartijen aan de Voedselbank en opvang van biomassa kunnen we voedselverspilling tot een minimum beperken.
  • Door de opvang van biomassa steeg de productie van biogas.
  • Restafvalreductie: Inmiddels wordt 90% van ons afval gerecycled (dit wijst extern onderzoek uit). Ondanks deze goede score t.o.v. de branche, wordt nog steeds gekeken naar manieren om recyclebare materialen beter te scheiden en restafval tot een minimum te reduceren.

En in het kader van het Baarns Klimaat Akkoord loopt er momenteel een onderzoek naar het ter beschikking stellen van (een deel) van het dak voor plaatsing van zonnepalen ten behoeve van extern gebruik, namelijk de inwoners van Baarn, in de vorm van een Postcoderoos regeling.

  • Bent u benieuwd naar alle milieubesparende maatregelen binnen ons bedrijf? Bekijk dan onze MVO brochure! 

    *Klimaatneutraal houdt in dat alle activiteiten** per saldo geen negatieve impact hebben op het klimaat en dus niet bijdragen aan klimaatverandering. Een bedrijf dat zowel energie bespaart als de energiebehoefte volledig verduurzaamt door groene stroom of gas en daarnaast de resterende emissies compenseert, werkt klimaatneutraal.

    ** alle activiteiten waarop Inproba direct invloed kan uitoefenen =  scope 1&2

Oosters Kerst Gehaktbrood

17-12-2020

Een heerlijk gerecht om met de kerst te serveren. Een echt fusion gerecht, met zowel Amerikaanse als Oosterse invloeden. Bovendien is dit gehaktbrood heel goed van te voren te bereiden, ideaal voor de...

Lees verder

Ook duurzame verpakkingen

12-11-2020

Niet alleen de grondstof voor onze sambals en chilisauzen is duurzamer geworden, maar ook de verpakking! Per 1 oktober zijn wij namelijk overgestapt naar 100% gerecyclede PET verpakkingen (r-PET)....

Lees verder
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Gegrilde OriŽntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Paksoi Thai Curry
15 minuten, 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Pittige Thaise Kippensoep
25 minuten, 4 personen
Balinese Satť Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Sticky BBQ chicken
Ī 20 minuten, 4 personen
Satť Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Honey Pops
20 minuten (+30 minuten marineren), 4 personen
Roulleaux van kip ŗ la Bogor
120 minuten (incl. 60 minuten afkoelen), 4 personen
Tokio Style Teriyaki
Ī 40 minuten, 4 personen
Babi Ketjap
30 minuten, 4 personen
Japanse Teriyaki
15 minuten, 2 - 3 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Rijsttafel
60 minuten, 4 personen
Indische Nasi Burger
30 minuten, 4 personen
Gehaktrolletjes in pikante tomatensaus
60 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Stamppot Paksoi
35 minuten, 4 personen
Varkenshaas in Sauce Aigre Doux
30 minuten, 4 personen
Chinese Sweet & Sour
15 minuten, 2 - 3 personen
OriŽntaalse Biefstukreepjes met Groente
30 minuten (+ 90 tot 120 minuten marineertijd), 4 personen
Pikante Biefstuk (Nua Pad Prik)
20 minuten, 4 personen
Indiase gehaktballetjes
40 minuten, 4 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Oosterse spruitjes
Ī 25 minuten, 4 personen
Gado Gado
60 minuten, 4 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Rudjak
45 minuten, 4 personen
Licht Pikante Chili Salade
60 minuten, 4 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 4 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Ovenschotel zuurkool
65 minuten (incl. 30 minuten oven), 4 personen
Prei met Romige Kokosmelk
25 minuten, 4 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Loempia's
40 minuten, 10 stuks
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Satť Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
OriŽntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Kokos - Limoenijsje
5 minuten (invriezen ca. 4 uur), 4 stuks
Sabayon Frappť de Coco
30 minuten, 6 personen
Choco-kokos Fondue
15 minuten, 4 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram