Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Meer oog voor onze leefomgeving

De corona-crisis heeft ons in laten zien dat mens, milieu en economie op een mondiale schaal nauw met elkaar verweven zijn. Dit besef heeft ons jaren geleden al gemotiveerd bij te willen dragen aan deze mooie planeet, waar we met z’n allen mogen wonen en werken. Wij zijn dan ook enorm trots dat wij kunnen zeggen dat wij sinds 2020 klimaatneutraal opereren* (op scope 1 & 2).

Bij Inproba gaan we bewust om met onze leefomgeving en het klimaat.

We kijken continu kritisch naar ons eigen productieproces en maken afspraken met leveranciers.

Zo wordt 100% van de door ons gebruikte chilipepers m.i.v. 01-10-2020 ingekocht van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Hier worden gewassen geteeld en verwerkt met respect voor mens, plant, dier en hun natuurlijke omgeving.

Alle PET verpakkingen die wij binnen Inproba gebruiken zijn gemaakt van volledig gerecycled PET en alle etiketten die wij gebruiken op onze producten zijn FSC gecertificeerde papieren etiketten.

Voor onze gebouwen en productielijnen nemen we tal van maatregelen om energie te besparen. Door goede afvalscheiding en hergebruik (van bijvoorbeeld bakolie) produceren we zo min mogelijk restafval. En we zoeken voortdurend naar minder milieubelastende verpakkingen en verpakking besparende technieken.

Ook ondertekenden wij in 2017 het Baarns Klimaat Akkoord 2030.

Dit betreft een afspraak tussen zo’n zeventig (lokale) bedrijven, instellingen, inwoners, politieke partijen en de gemeente Baarn om individueel en gezamenlijk acties te gaan ondernemen om in 2030 een klimaatneutraal* Baarn te realiseren.

Hieronder een aantal milieubesparende maatregelen die hebben bijgedragen aan onze klimaatneutrale* operatie:

  • Sinds januari 2016 is onze gehele elektriciteitsbehoefte overgezet op 100% windenergie.
  • de aanschaf van inmiddels 8 hybride personenauto’s draagt bij tot een verdere brandstofbesparing in woon-werkverkeer en zakelijke reizen. Het autobeleid van Inproba stelt dat nieuw aan te schaffen personenauto’s een emissie van maximaal 120 gram CO2 per gereden kilometer (normwaarde af fabriek) mogen hebben.
  • Door het verbeteren van metaaldetectie op onverpakt product, levering van restpartijen aan de Voedselbank en opvang van biomassa kunnen we voedselverspilling tot een minimum beperken.
  • Door de opvang van biomassa steeg de productie van biogas.
  • Restafvalreductie: Inmiddels wordt 84% van ons afval gerecycled (dit wijst extern onderzoek uit). Ondanks deze goede score t.o.v. de branche, wordt nog steeds gekeken naar manieren om recyclebare materialen beter te scheiden en restafval tot een minimum te reduceren.
  • Middels het investeren in een herbebossingsproject op Borneo, samen met FSC Nederland en The Borneo Initiative, zijn we erin geslaagd om de rest CO2 emissie die Inproba nog had (scope 1&2) via de aanplant van meranti bomen te compenseren.

En in het kader van het Baarns Klimaat Akkoord loopt er momenteel een onderzoek naar het ter beschikking stellen van (een deel) van het dak voor plaatsing van zonnepalen ten behoeve van extern gebruik, namelijk de inwoners van Baarn, in de vorm van een Postcoderoos regeling.

  • Bent u benieuwd naar alle milieubesparende maatregelen binnen ons bedrijf? Bekijk dan onze MVO brochure! 

    *Klimaatneutraal houdt in dat alle activiteiten** per saldo geen negatieve impact hebben op het klimaat en dus niet bijdragen aan klimaatverandering. Een bedrijf dat zowel energie bespaart als de energiebehoefte volledig verduurzaamt door groene stroom of gas en daarnaast de resterende emissies compenseert, werkt klimaatneutraal.

    ** alle activiteiten waarop Inproba direct invloed kan uitoefenen =  scope 1&2

BBQ-recept: Oosterse gepofte aardappel

14-07-2021

Het barbecue-weer komt eraan! Probeer deze 'oosterse' gepofte aardappel eens; serveer in plaats van room met een mengsel van crème fraîche en onze Thaise groene currypasta! Dat...

Lees verder

Inproba in Scoupy BBQ-Picnick Box

25-06-2021

Wees er snel bij en bestel de Scoupy BBQ - Picnick Box met daarin onze Chilli Sauce 50% minder suiker. Deze chilisaus is net zo lekker als de gewone chilisaus maar dan met de helft minder suiker! D...

Lees verder
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Gegrilde OriŽntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Pittige Thaise Kippensoep
25 minuten, 4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Balinese Satť Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Sticky BBQ chicken
Ī 20 minuten, 4 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Kantonese Wokschotel
Ī 20 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Roulleaux van kip ŗ la Bogor
120 minuten (incl. 60 minuten afkoelen), 4 personen
Tokio Style Teriyaki
Ī 40 minuten, 4 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Islamitische Curry
15 minuten (+1,5 u kooktijd), 4 personen
Japanse Teriyaki
15 minuten, 2 - 3 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Bami Goreng (met boemboe)
15 minuten, 3 - 4 personen
Indische Nasi Burger
30 minuten, 4 personen
Rijsttafel
60 minuten, 4 personen
Balinese Rundersmoor
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Pikante Biefstuk (Nua Pad Prik)
20 minuten, 4 personen
Vietnamese spareribs
Ī 40 minuten, 4 personen
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Pittige gehaktballetjes
Ī 20 minuten, 4 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Fingerfood van de BBQ
1 uur, 4 personen
Chicken Wings met dipsaus
75 minuten, 4 personen
Kapsalon op de bbq
50 minuten, 3-4 personen
Buikspek
Ī 3 uur, 4
Sticky Rib Fingers
2,5 - 3 uur, 4 personen
Spare ribs 3-2-1
Ī 3 uur, 3 a 4 personen
Hele forel in bananenblad
75 minuten, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
OriŽntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Satť Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Loempia's
40 minuten, 10 stuks
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Choco-kokos Fondue
15 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Sabayon Frappť de Coco
30 minuten, 6 personen
Kokos - Limoenijsje
5 minuten (invriezen ca. 4 uur), 4 stuks
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Tahoe Sajoer
45 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Prei met Romige Kokosmelk
25 minuten, 4 personen
Oosterse spruitjes
Ī 25 minuten, 4 personen
Gado Gado
60 minuten, 4 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Licht Pikante Chili Salade
60 minuten, 4 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram