Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Meer oog voor onze leefomgeving

Bij Inproba gaan we bewust om met onze leefomgeving en het klimaat.

We kijken continu kritisch naar ons eigen productieproces en maken afspraken met leveranciers.

100% van de door ons gebruikte chilipepers wordt m.i.v. 01-10-2020 ingekocht van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen. Hier worden gewassen geteeld en verwerkt met respect voor mens, plant, dier en hun natuurlijke omgeving.

Voor onze gebouwen en productielijnen nemen we tal van maatregelen om energie te besparen. Door goede afvalscheiding en hergebruik (van bijvoorbeeld bakolie) produceren we zo min mogelijk restafval. En we zoeken voortdurend naar minder milieubelastende verpakkingen en verpakking besparende technieken.

Ook ondertekenden wij in 2017 het Baarns Klimaat Akkoord 2030.

Dit betreft een afspraak tussen zo’n zeventig (lokale) bedrijven, instellingen, inwoners, politieke partijen en de gemeente Baarn om individueel en gezamenlijk acties te gaan ondernemen om in 2030 een klimaatneutraal* Baarn te realiseren.

Wij als Inproba verwachten al in 2020 klimaatneutraal* te opereren; hieronder een aantal milieubesparende maatregelen die hieraan bijdragen:

  • Sinds januari 2016 is onze gehele elektriciteitsbehoefte overgezet op 100% windenergie.
  • Nieuwe bedrijfsauto’s die worden aangeschaft dienen elektrisch/hybride te zijn en mogen niet meer dan 120 gram CO2 per gereden km als emissie uitstoten.
  • Door het verbeteren van metaaldetectie op onverpakt product, levering van restpartijen aan de Voedselbank en opvang van biomassa kunnen we voedselverspilling tot een minimum beperken.
  • Door de opvang van biomassa steeg de productie van biogas.
  • Restafvalreductie: Inmiddels wordt 90% van ons afval gerecycled (dit wijst extern onderzoek uit). Ondanks deze goede score t.o.v. de branche, wordt nog steeds gekeken naar manieren om recyclebare materialen beter te scheiden en restafval tot een minimum te reduceren.

En in het kader van het Baarns Klimaat Akkoord loopt er momenteel een onderzoek naar het ter beschikking stellen van (een deel) van het dak voor plaatsing van zonnepalen ten behoeve van extern gebruik, namelijk de inwoners van Baarn, in de vorm van een Postcoderoos regeling.

  • Bent u benieuwd naar alle milieubesparende maatregelen binnen ons bedrijf? Bekijk dan onze MVO brochure! 

    *Klimaatneutraal houdt in dat alle activiteiten** per saldo geen negatieve impact hebben op het klimaat en dus niet bijdragen aan klimaatverandering. Een bedrijf dat zowel energie bespaart als de energiebehoefte volledig verduurzaamt door groene stroom of gas en daarnaast de resterende emissies compenseert, werkt klimaatneutraal.

    ** alle activiteiten waarop Inproba direct invloed kan uitoefenen =  scope 1&2

Aflevering 2 van 'Ik BBQ voor jou'

10-05-2021

In aflevering twee liet Ralp de Kok zien hoe je forel in bananenblad gaar stoomt op de BBQ. Als smaakmaker gebruikte hij onze Thaise groene currypasta. Smullen maar! Op de Kamado Joe BBQ bereidde h...

Lees verder

Gezien op tv in 'Ik BBQ voor jou'

03-05-2021

Inproba was zaterdag 1 mei te zien in de eerste aflevering van het seizoen van het tv programma 'Ik BBQ voor jou', op SBS6. Ralph de Kok, presentator van dit programma en de enige echte g...

Lees verder
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Gegrilde OriŽntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
OriŽntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Roulleaux van kip ŗ la Bogor
120 minuten (incl. 60 minuten afkoelen), 4 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Paksoi Thai Curry
15 minuten, 4 personen
Roergebakken Thaise Kipfilet
20 minuten, 4 personen
Kantonese Wokschotel
Ī 20 minuten, 4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Sticky BBQ chicken
Ī 20 minuten, 4 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Pittige Thaise Kippensoep
25 minuten, 4 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Rundvlees met Oestersaus
25 minuten, 4 personen
Groene asperges met rundvlees stew
ca. 30 minuten, 3-4 personen
Bami Goreng (met boemboe)
15 minuten, 3 - 4 personen
Stamppot Paksoi
35 minuten, 4 personen
Indiase gehaktballetjes
40 minuten, 4 personen
Varkenshaas in Sauce Aigre Doux
30 minuten, 4 personen
Vietnamese spareribs
Ī 40 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Biefstukreepjes met Groente
30 minuten (+ 90 tot 120 minuten marineertijd), 4 personen
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Japanse Teriyaki
15 minuten, 2 - 3 personen
Pittige gehaktballetjes
Ī 20 minuten, 4 personen
Hele forel in bananenblad
75 minuten, 4 personen
Sticky Rib Fingers
2,5 - 3 uur, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Loempia's
40 minuten, 10 stuks
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Satť Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Kokos - Limoenijsje
5 minuten (invriezen ca. 4 uur), 4 stuks
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Choco-kokos Fondue
15 minuten, 4 personen
Sabayon Frappť de Coco
30 minuten, 6 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Stamppot Snijbonen Java
40 minuten, 4 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Tahoe Sajoer
45 minuten, 4 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Licht Pikante Chili Salade
60 minuten, 4 personen
Gado Gado
60 minuten, 4 personen
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen
Oosterse stamppot andijvie
Ī 35 minuten, 4 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Ovenschotel zuurkool
65 minuten (incl. 30 minuten oven), 4 personen
Rudjak
45 minuten, 4 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram