Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Vega Yakitori met groenten loempia's - Vegetarische maaltijd


Bereidingswijze

  1. Maal de vega kip in een keukenmachine of met een staafmixer fijn en voeg 1 el bami goreng kruiden en de saté marinademix toe. Meng alles goed door elkaar.
  2. Rol van dit mengsel kleine balletjes en rijg per saté stokje 4 balletjes.
  3. Meng de wortel, taugé en witte kool met de wok olie, sriracha saus en 1 el bami goreng kruiden.
  4. Leg ondertussen de loempiavellen uit en maak deze een klein beetje nat met een kwast. Leg hier in het midden van het vel het groente mengsel en vouw de vellen dicht. Zorg dat de zijden goed gesloten zijn.
  5. Kook ondertussen de rijst in 12 minuten in ruim kokend water gaar en giet het af. Laat het nog 10 minuten onder een gesloten deksel garen.
  6. Gril de kipspiesjes goudbruin en gaar op de barbecue of grillpan ongeveer 5 minuten.
  7. Bak de loempia’s 12 minuten in de oven op 225 graden of frituur in 4 minuten in olie van 180 graden.
  8. Serveer op een bord 2 vegetarische kipspiesjes en giet hier een beetje teriyaki saus overheen.
  9. Schep met een lepel een bolletje rijst en leg daarnaast de loempia. Garneer de rijst met de rode ui ringen en de sesamzaadjes.
  10. Serveer met een sweet chilisaus om de loempia in te dippen.

Tip

Serveer er Veggie Kroepoek bij

Deel dit recept via:

Print dit recept

Recepten overzicht

Oosterse keuken

Japan

Aantal personen

2-3 personen

Bereidingstijd

35 minuten

Benodigdheden

300 g vegetarische kipreepjes
1 zakje Inproba Bami Goreng
1 zakje Inproba Sate Marinademix
8 stuks sat? stokjes (nat)
50 g geraspte wortel
125 g taug?
50 g witte kool
1 el Inproba Wok Oil
1 el Inproba Sriracha Sauce
8 stuks loempia vellen of filodeeg
100 g pandan rijst
2 el Inproba Wok Teriyaki
? rode ui (gesneden in dunne ringen)
1 el sesamzaadjes
50 ml Inproba Sweet Chilli Sauce

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram