Bereidingswijze
- Doe de dijen/Braadsticks in een pan samen met de ketjap marinade, knoflook pasta, kerriepoeder, koriander, gember en water. Laat ze hierin op een zacht vuur ca. 10 minuten sudderen.
- Haal de kip uit de bouillon en bak ze om en om mooi krokant bruin in de wokolie.
- Maak ondertussen de satésaus warm en voeg 2 eetlepels van het kookvocht toe, de ui en de rode peper.
- Serveer dit gerecht met rijst of noodles, atjar en kroepoek.
Tip
Vervang de gember door sereh.
Als alternatief voor kippen braadsticks kunt u ook drumsticks gebruiken.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
8 stuks kippen dijen/braadsticks
100 ml Inproba Ketjap Marinade
1tl Inproba Gehakte Knoflook
1 tl kerriepoeder
5 g verse koriander (6 takjes fijn gesneden)
10 g gember (vers, schijfjes, ong. 2 cm)
0,5 ltr water
2 el Inproba Wok Oil
1 bakje Inproba Sat? Saus
0,5 gesnipperde Ui
0,5 rode peper (stukjes)
Peper en zout (naar smaak)