Bereidingswijze
- Verhit de olie in een wok(pan).
- Wok het vlees op hoog vuur gaar.
- Wok de verse groente ca. 2 minuten mee.
- Voeg de saus toe (1/2 flesje) en laat het geheel enkele minuten doorsudderen tot de groente beetgaar is.
Lekker met rijst, mie of mihoen.
Tip
1. Bestrooi het gerecht met licht geroosterde amandelen en cashewnoten.
2. Ook lekker met bamboescheuten (uit blik) of in stukjes gesneden verse ananas.
3. Vervang het varkensvlees door kip of vis.
Variatietips:
1. Vervang de groenten door 200 g sperziebonen en 200 g prei, 1 sweet pepper en 100 g komkommer (in reepjes). Vervang de ananas (zie tip 2) door een appel (in stukjes gesneden).
2. Vervang de groente door 400 g sperziebonen en voeg i.p.v. ananas (zie tip 2) eens 50 g rozijnen en 50 g meloen toe.
Oosterse keuken
China
Aantal personen
2 - 3 personen
Bereidingstijd
15 minuten
Benodigdheden
3 el Inproba Wok Oil
250 - 300 varkensvlees (in blokjes gesneden)
400 g fijngesneden groente (bijv. paprika, wortel, taug?, ui, kool). Of een zak Chinese groentemix.
1/2 flesje Inproba Wok Sweet & Sour