Bereidingswijze
- Verwarm de wijn en bouillon goed in een fonduepan.
- Voeg de geraspte kaas, al roerende, langzaam toe en breng aan de kook.
- Voeg de (in koud water opgeloste) maïzena toe en roer het geheel goed door; dit gaat het schiften tegen.
- Roer er tenslotte de sambal door.
- Serveer direct op een warmhoudplaatje.
Tip
Ook lekker met fruit, zoals druiven of stukjes appel, peer, ananas en meloen.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
250 ml droge witte wijn
150 ml kip/groente bouillon (van een tablet)
200 g Gruy?re (geraspt)
200 g Emmentaler (geraspt)
200 g (jong) belegen kaas (geraspt)
1 ? 2 el ma?zena (opgelost in enkele el koud water)
2 el Inproba Sambal Manis (of meer naar smaak)
Naar keuze om te dippen:
Stokbrood
Stukjes wortel, bleekselderij, champignon, paprika, cherrytomaatjes, zilveruitjes, augurkjes, broccoli, Schwarzwalderham etc.