Bereidingswijze
- Giet de arachideolie en de sesamolie in een kleine pan en verhit deze tot 165 graden.
- Doe de knoflook in de olie en bak deze gedurende 3 minuten mooi krokant en goudbruin.
- Haal de knoflook met een schuimspaan uit de olie en laat deze op keukenpapier uitlekken.
- Verwarm een koekenpan en bak de sesamzaadjes goudbruin. Leg ze daarna in een schaaltje en laat het afkoelen.
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een schaal, meng dit goed door elkaar en besprenkel met limoensap en garneer met de partjes limoen.
Tip
Serveer bij een curry of als tussendoortje.
Aantal personen
2 personen
Bereidingstijd
15 minuten
Benodigdheden
1 el arachideolie
1 el sesamolie
2 teentje knoflook (gesneden in plakjes)
1 tl plantaardige olie (frituur)
2 el sesamzaadjes
265 g uitgelekte kikkererwten
50 g gember (gesneden in plakjes)
50 g Hollandse garnalen
1 stuk rode chili peper (gesneden in reepjes van 0,5 cm)
1 tl Inproba Sambal Oelek
2 el gembersiroop
100 g geroosterde ongezouten pinda?s
1 el limoensap
1 stuk limoen (gesneden in kwarten)