Bereidingswijze
- Marineer de vleesreepjes gedurende 1,5 tot 2 uur in een mengsel van Japanse Soja Sauce, sake, suiker, gemberwortel en 1 el olie.
- Verhit in de wok (met wat olie) als eerste de Sambal Oelek, voeg daarna de bleekselderij, wortel, ui en paprika toe. Haal de groente na kort roerbakken weer uit de pan en leg deze even apart.
- Roerbak nu het vlees op hoog vuur tot het goudbruin is en een knapperig randje heeft (let erop dat de reepjes niet aan elkaar plakken).
- Voeg de groente aan het vlees toe
- Voeg nu ook de sesamolie en de taugé toe en roerbak het geheel nog heel even totdat alles warm is.
Tip
Eventueel kunt u de sake vervangen door droge sherry. Garneer met sesamzaadjes.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
30 minuten (+ 90 tot 120 minuten marineertijd)
Benodigdheden
400 g biefstuk of ander rundvlees (in reepjes)
4 el Inproba Japanese Soja Sauce
1 el sake (Japanse rijstwijn)
1 tl suiker
1 tl gemberwortel (fijngehakt)
5 el Inproba Wok Oil
2 tl Inproba Sambal Oelek
2 stengels bleekselderij (in fijne reepjes)
1 wortel (in fijne reepjes)
1 ui (gesnipperd)
1 paprika (het liefst groen, in fijne reepjes)
1 tl sesamolie
200 g taug?
sesamzaadjes