Bereidingswijze
- Smelt de boter, voeg de ui en bloem toe en roer dit tot een stevige gladde massa. Laat dit ± 10 minuten op laag vuur nagaren.
- Voeg de gelatine (volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking), kokosmelk en bouillon toe. Roer dit tot een gladde massa en breng het al roerend aan de kook.
- Voeg vervolgens peper en zout, sambal, ketjap, chilli sauce, bieslook en garnalen toe en laat dit ± 5 minuten nagaren.
- Stort de ragout (salpicon) in een met vetvrij papier beklede vorm of schaal en laat het minimaal 6 uur terug koelen en opstijven in de koelkast.
- Vorm hierna met een kleine ijslepel balletjes en rol deze snel met de hand mooi glad en rond. Laat ze hierna nog ± 1 uur opstijven in de koelkast.
- Klop de eieren los en doe deze in een schaal of diep bord.
- Doe de bloem ook op een diep bord en doe hetzelfde met de paneermeel.
- Haal nu de balletjes opeenvolgend door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de paneermeel. Zorg dat het rondom verdeeld zit.
- Leg de balletjes daarna weer op vetvrij papier en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koeling.
NB Het beste is de balletjes 1 dag te laten opstijven, zo is er minder kans op 'stuk' bakken'. - Verhit de olie tot ± 180°C in de frituurpan of op hoog vuur en bak de balletjes in ± 6 minuten goudbruin.
Tip
Lekker met Inproba Sweet Chilli Sauce.
Aantal personen
10 personen
Bereidingstijd
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling)
Benodigdheden
1 gesnipperde ui
50 g boter/margarine
60 g patentbloem (1ste stap)
2 gelatineblaadjes
50 ml Inproba Romige Kokosmelk
400 ml visbouillon
peper en zout (naar smaak)
1/2 tl Inproba Sambal Oelek
1 el Inproba Ketjap Manis
2 el Inproba Chilli Sauce hot of Sweet Chilli Sauce
2 tl fijngesneden bieslook
250 g Hollandse garnalen
vetvrij papier (bakpapier)
3 eieren (losgeklopt)
100 g patentbloem (paneren)
200 g paneermeel
1/2 l zonnebloemolie