Bereidingswijze
- Doe de kipreepjes in een grote kom en voeg alle ingrediënten voor de marinade toe.
- Marineer de kip (bij voorkeur de avond van tevoren en afgedekt in de koelkast). Het hoeft niet maar geeft wel het lekkerste resultaat.
- Verhit de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit de olie in een ruime pan.
- Bak de kip gaar.
- Besmeer de wraps met chilimayonaise.
- Beleg de wraps met ijsbergsla, komkommer, wortel, taugé en de kip, laat de randen vrij.
- Rol de wraps op en steek er eventueel een saté prikker in zodat het eten makkelijker gaat.
Bestrooi de wraps bij stap 7 met wat Inproba Gebakken Uitjes voor een knapperig resultaat.
Tip
Voor een vega versie: neem vega kipstukjes of tofu.
Oosterse keuken
Thailand
Aantal personen
2 - 3 personen
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
Benodigdheden voor de kip en marinade:
400 gr kipfilet (gesneden in fijne reepjes)
2 el Inproba Soja Sauce
2 el Inproba Ketjap Manis 30% minder suiker
1 el bruine basterdsuiker
1 el Inproba Gehakte Knoflook
2 tl komijnpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl Inproba Sambal Oelek
1 el Inproba Wok Oil
Benodigdheden voor de wraps:
6 grote wraps
Chilimayonaise (6 el mayonaise + 3 el Inproba Chilli Sauce mixen)
175 gr ijsbergsla
125 gr tauge
50 gr geraspte wortel
1 komkommer (gesneden in reepjes)