Bereidingswijze
- Verhit de wokolie in een soeppan.
- Fruit hierin de gember, de bosui en tomatenpuree.
- Voeg daarna de blokjes tomaat toe. Bak dit 2 minuten tot de tomaten zacht zijn.
- Voeg nu ook de bouillon toe en breng het aan de kook.
- Zet daarna het vuur laag zodat de soep zachtjes kookt.
- Schenk het ei in een dunne straal in de soep, roer intussen de soep rustig door.
- Voeg de sesamolie, sojasaus, gembersiroop en suiker toe aan het geheel.
- Voeg 1 el sriracha toe.
Oosterse keuken
China
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
1 el Inproba Wok Oil
Stukje gember ca. 3 cm (geschild en fijngehakt)
1 bosui (gesneden in fijne ringetjes)
2 el tomatenpuree
3 tomaten (gesneden in blokjes)
1 blokje groentebouillon opgelost in 1 l warm water
2 eieren, los geroerd met 1 el water
1 tl sesamolie
3 tl Inproba Soja Sauce
2 el gembersiroop
2 el suiker
1 el Inproba Sriracha Sauce