Bereidingswijze
- Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking.
- Meng in een kom de room, eieren, knoflook, sambal en de inhoud van het zakje Bami Goreng mix goed door elkaar tot het een gladde massa is.
- Verhit olie in een pan en bak hierin de spekjes en ui mooi bruin aan.
- Voeg de paprika, champignons, oesterzwam en prei toe en bak deze even mee, voeg op het laatst de taugé toe.
- Wrijf een bakvorm in met wat olie.
- Meng de mie en het mengsel van groenten en vlees door elkaar en schep deze in de bakvorm (goed aandrukken).
- Giet hierover het roommengsel en strooi al laatste de geraspte kaas eroverheen.
- Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven (200°C) en bak het in ± 35 minuten af.
Tip
Serveer met Inproba Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd
Benodigdheden
100 g mie
150 ml room
3 eieren
1 tl Inproba Gehakte Knoflook
1 tl Inproba Sambal Oelek
1 zakje Inproba mix voor Bami Goreng
3 el plantaardige olie
100 g spekblokjes
1 ui (gesnipperd)
1 paprika (in reepjes gesneden)
100 g champignons (in plakjes gesneden)
100 g oesterzwam (in reepjes gesneden)
100 g prei (in ringen gesneden)
100 g taug?
100 g geraspte kaas
Inproba Chilli Sauce 50% minder suiker of Inproba Sweet Chilli Sauce
Bakvorm (1,2 -1,5 ltr)