Bereidingswijze
- Verhit de olie in een wok met de deksel erop.
- Voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze ca. 2 á 3 minuten
- Kook in een aparte pan de bloemkool in weinig water in ca. 10 minuten halfgaar.
- Voeg de tomaten, pepers (of paprika), thai red curry en specerijen aan de ui en knoflook toe. Bedek de pan en laat het ca.5 min. bakken. Regelmatig blijven roeren.
- Voeg de aardappelen en het water aan dit mengsel toe en laat het geheel zachtjes koken met de deksel op de pan tot ze beetgaar zijn.
- Voeg vervolgens ook de bloemkool toe en laat dit nogmaals met deksel op de pan ca. 10 min. koken tot ook de bloemkool zacht is.
- Voeg als laatste de koriander toe en serveer direct.
Tip
Heerlijk als bijgerecht bij vis.
Neem als variatie bv. i.p.v. 150 ml water, 100 ml en voeg 50 ml Romige kokosmelk van Inproba toe.
Aantal personen
2 personen
Bereidingstijd
35 minuten
Benodigdheden
2 el Inproba Wok Oil
1 ui (fijngesneden)
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
1 kleine bloemkool (in roosjes gesneden)
200 g tomaten uit blik (in blokjes)
1 (groene) peper (zonder pit) of een halve groene paprika
0,5 tl kurkuma (gemalen)
1 el koriander (gemalen)
1 el komijn (gemalen)
2 tl Inproba Thaise Rode Curry
200 g jonge aardappel met schil (in kleine stukjes)
150 ml heet water
handje korianderblaadjes (vers)