Bereidingswijze
- Meng in een kommetje de sherry met de maïzena en sojasaus.
- Schep de reepjes vlees erdoor en marineer het vlees ca. 15 minuten.
- Verhit 1 el van de olie in een wok.
- Roerbak het vlees hierin in 2-3 minuten gaar.
- Schep het vlees uit de pan op een bord.
- Verhit het restant van de olie in de wok.
- Verwijder het onderste gedeelte van de groene asperges, zijn het wat dikkere asperges, kook deze dan gedurende 4 minuten in weinig water voor.
- Roerbak de asperges met de Sambal op middelmatig vuur in 6-8 minuten gaar; voeg een scheutje water toe als de pan te droog wordt.
- Roerbak de uitjes en tomaten enkele minuten mee.
- Voeg de oestersaus en enkele el water toe en breng alles aan de kook.
- Schep het vlees erdoor en laat dit goed heet worden.
- Haal de asperges alvast uit de pan en leg deze op een bord.
- Schep het vleesmengsel over de asperges.
Tip
Vervang de asperges eens door sperziebonen; lekker met rijst.
Aantal personen
3-4 personen
Bereidingstijd
ca. 30 minuten
Benodigdheden
2 el droge sherry (of rijstwijn)
1 el maizena
2 el Inproba Soja Sauce of Inproba Ketjap Asin
400 g runderreepjes (of reepjes lamsvlees)
3 el Inproba Wok Oil
500 g groene asperges
2 tl Inproba Sambal Oelek
2 lente- of bosuitjes (in ringen)
2 tomaten (in partjes gesneden)
2 el Oester Saus