Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Babi Ketjap


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  2. Marineer de varkenslappen in de wokolie, gesnipperde ui, knoflookpasta en soja sauce voor ca. 15 minuten. 
  3. Laat de marinade weglopen en dep licht het vlees droog.
  4. Bak vervolgens het vlees (in een droge pan met anti aanbaklaag of een grillpan) mooi bruin en krokant in ca. 5 minuten.
  5. Laat het vlees gedurende ca. 10 minuten doorgaren in de oven.
  6. Maak ondertussen de saus door de ketjap, honing, gembersiroop, chilli sauce en water te mengen.
  7. Breng dit vervolgens aan de kook en bind dit met allesbinder. Laat dit vervolgens ca. 5 minuten sudderen.
  8. Neem het vlees uit de oven en snijd het in reepjes van een halve cm.
  9. Giet de saus erover en strooi de gebakken uitjes hierover. 

Serveer bij dit gerecht zoetzure komkommer.

Tip

Tip: Serveer dit gerecht met pandan rijst of mie.

Deel dit recept via:

Print dit recept

Recepten overzicht

Oosterse keuken

Indonesië

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

4 lappen van ca. 100 g varkensvlees
3 el Inproba Wok Oil
Halve ui (gesnipperd)
1 tl Inproba Gehakte Knoflook
50 ml Inproba Japanese Soja Sauce
150 ml Inproba Ketjap Manis of Inproba Ketjap Manis 30% minder suiker
50 ml honing
50 ml gembersiroop
50 ml Inproba Chilli Sauce extra hot
100 ml water
2 el allesbinder
50 g Inproba Gebakken Uitjes

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram