Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Marineer de varkenslappen in de wokolie, gesnipperde ui, knoflookpasta en soja sauce voor ca. 15 minuten.
- Laat de marinade weglopen en dep licht het vlees droog.
- Bak vervolgens het vlees (in een droge pan met anti aanbaklaag of een grillpan) mooi bruin en krokant in ca. 5 minuten.
- Laat het vlees gedurende ca. 10 minuten doorgaren in de oven.
- Maak ondertussen de saus door de ketjap, honing, gembersiroop, chilli sauce en water te mengen.
- Breng dit vervolgens aan de kook en bind dit met allesbinder. Laat dit vervolgens ca. 5 minuten sudderen.
- Neem het vlees uit de oven en snijd het in reepjes van een halve cm.
- Giet de saus erover en strooi de gebakken uitjes hierover.
Serveer bij dit gerecht zoetzure komkommer.
Tip
Tip: Serveer dit gerecht met pandan rijst of mie.
Oosterse keuken
Indonesië
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
4 lappen van ca. 100 g varkensvlees
3 el Inproba Wok Oil
Halve ui (gesnipperd)
1 tl Inproba Gehakte Knoflook
50 ml Inproba Japanese Soja Sauce
150 ml Inproba Ketjap Manis of Inproba Ketjap Manis 30% minder suiker
50 ml honing
50 ml gembersiroop
50 ml Inproba Chilli Sauce extra hot
100 ml water
2 el allesbinder
50 g Inproba Gebakken Uitjes