Bereidingswijze
- Wrijf de kipfilet in met 2 tl van de knoflook en zout en peper.
- Bak de kipfilet even aan in 1 el olie en kook hem vervolgens 20 minuten in 1 liter water.
- Doe het gas uit en haal de kipfilet uit de bouillon; snijd hem aan reepjes.
- Verhit in de overige olie de rest van de knoflook.
- Voeg vervolgens de koenjit, gember en ketjap toe.
- Voeg de kip en de bouillon van het blokje toe.
- Schenk dit geheel na 5 minuten bij de bouillon van de kipfilet en laat dit nog 10 minuten sudderen.
- Voeg de ui op het laatst toe.
- Leg nu in elk soepbord een laagje taugé, peterselie en ei.
- Schep hierop de soep.
- Bestrooi de Soto Ajam met wat prei en de uitjes.
- Roer de sambal er naar smaak door.
Tip
De Vers Gebakken Uitjes smaken ook heerlijk over vele andere soepen, bv. uiensoep of champignonsoep.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
60 minuten
Benodigdheden
200 g kipfilet
5 tl Inproba Gehakte Knoflook
zout/peper
2 el olie
0,5 tl koenjit
1 tl gemberpoeder
2 el Inproba Ketjap Manis of Inproba Ketjap Manis 30% minder suiker
1 blokje kippenbouillon opgelost in 2,5 dl warm water
1 ui (fijn gesneden)
100 g taug?
5 el peterselie (fijngehakt)
2 hardgekookte eieren (in kleine stukjes)
50 g prei (in hele smalle reepjes)
75 g Inproba Gebakken Uitjes
Inproba Sambal Oelek
