Bereidingswijze
- Kook de aardappel in de schil in ruim 20 minuten bijna gaar.
- Leg ze hierna, afzonderlijk verpakt in aluminium folie, nog 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Maak intussen het sausje; roer yoghurt, crème fraîche, roomkaas, sambal en 3 el van de uitjes tot een gladde saus.
- Neem de aardappels uit de oven, pak ze uit de folie en maak met een scherp mes een kruis in de schil; deze kan nu gedeeltelijk naar beneden worden gestroopt. Maak nu een brede, diepe snede in de aardappels en schep hierin wat van de saus; garneer met de Gebakken Uitjes.
- Serveer het restant van de saus, gegarneerd met Gebakken Uitjes erbij in een schaaltje.
Tip
Op de barbecue poffen kan natuurlijk ook! Voorkoken is echter wel aan te bevelen.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
grote aardappels
6 el yoghurt
125 ml cr?me fra?che
100 gram verse roomkaas met kruiden
1 tl Inproba Sambal Oelek
half zakje Inproba Gebakken Uitjes